Vonó Ignác-bemutató és Verebes István-kiállítás a Karinthy Színházban

Elsöprő sikerrel mutatta be a Karinthy Színház 2024. január 19-én Fejes Endre ikonikus művét, a Vonó Ignácot. Kiss Manyi és Garas Dezső legendás előadásában 1970-ben láthatta a közönség. Végtelenül kedves és szívszorító történet, amely azóta sem vesztette aktualitását. 
,,Volt szerencsém 120 előadást rendeznem életemben és ebből talán kettő volt, ami ilyen komoly feladat: nagy kockázat, nagy munka, nagy odafigyelést, koncentrációt és érzékenységet követel.” – jegyezte meg Verebes István rendező, aki azt is hozzátetette, hogy a Vonó Ignác egy hatalmas, nagyon érdekes szerelemről szól, ahol a társadalmi determináció nem teszi lehetővé, hogy a két ember szimbiózisban élje le az életét.
A főhős azért nem, mert az illúziók megszállottja, az asszony pedig eltűri ezt a kompromisszumot és nem mond le a férfiról.
,,Ismét egy olyan próbafolyamat részese lehettem, aminek ha az a vége, hogy ezt a darabot nem nézik és nem méltatják kritikusok, akkor is az életem legmeghatározóbb színházi élménye volt. Örökre hálás leszek ezért a feladatért.” – emelte ki az Özvegy Mák Lajosnét alakító Balázs Andrea. ,,Az az állapot, hogy véget ért ez a próbaidőszak, olyan fájdalom, amit nehéz lesz kihevernem. Ez a szerep nagy lehetőség és általa olyan embereket, kollégákat ismerhettem meg, akik családtagként fogadtak. Ezt életem végéig magamban fogom hordozni és hálás vagyok érte.” – mondta a főszereplő, Előd Álmos.
A bemutatóval Verebes István önálló kiállítását is megnyitotta a Karinthy Színház. A rendező festményeit február 18-ig tekinthetik meg az előadásokra látogatók.
,,Hagyományteremtő szándékunk, hogy a színház falait mostantól színházművészeink alkotásaiból nyíló tárlatok díszítsék. A ’’Karinthy Galériában’’ így nézőinknek is megmutathatjuk művészeink sokoldalúságát.” – nyilatkozta Olt Tamás igazgató.
Fotó: Forgács Bea – Karinthy Színház 

- bdpst24.hu

Check Also

Minden a sneakerekről szólt egész hétvégén a Westendben

A Westend Sneaker Days rengeteg rajongót és érdeklődőt mozgatott meg a bevásárlóközpont különleges ünnepén Május …