Elkezdődött a SopronFest

Telt házas eseményekkel– többek között A Hűség városa című csoportos kiállítás megnyitójával, Demjén Ferenc koncertjével, Grecsó Krisztián estjével, Járai Márk és barátai zenés élményfőzésével, Sebestyén Balázs és Puzsér Róbert beszélgetésével – a hétvégén elkezdődött a SopronFest.  

Május 19-ig közel száz helyszínen gasztronómiai programok, beszélgetések, kiállítások, túrák, irodalmi- és gyermekprogramok várják a vendégeket. Május 16-án a Fő téren a Kispál és a Borz ad koncertet, majd május 17. és 19. között a Lőverekben zajlanak a SopronFest kiemelt zenei eseményei.

A három nap alatt fellép a Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, Majka, Beton.Hofi, a Tankcsapda és Rúzsa Magdi is, ráadásul itt adja a Puskás Aréna előtti egyetlen magyarországi koncertjét Azahriah és a Halott Pénz. A nemzetközi vonalon Alle Farben, a Kruder & Dorfmeister és Sigma érkezik.

A SopronFest, Magyarország legújabb fesztiválja zászlajára tűzte, hogy a teljesség igényével mutatja be az adott év könnyűzenei kínálatát: a legaktuálisabb nevektől az élő legendákig.  A Lővérek egyik nagyszínpadának névadója a Petőfi Kulturális Ügynökség, melynek missziója a kortárs magyar kultúra legszélesebb bemutatása, ezért 2024-ben is minőségi magyar produkciókkal lesz jelen a hazai fesztiválokon.

A SopronFest Petőfi Nagyszínpadán a legfrissebb sztárok és tapasztalt, nagymúltú előadók is megmutatják magukat, fellép például Manuel, a Quimby, a Blahalouisiana és a 30Y is. A poptól az underground rapig minden műfaj képviselői lehetőséget kapnak, hogy a zenei élményen keresztül hatással legyenek közösségünk jövőjére, miközben megtáncoltatják a fesztiválozókat.

Fotókhoz tartozó kredit: SopronFest – SopronMédia

- bdpst24.hu

Check Also

Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón a HONOR 10 ezer fős kutatása szerint

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg …