Romhányi József emlékkiállítás megnyitó

Nagy szeretettel mutatjuk be a legendás (Rímhányó) Romhányi József életének, és életművének kiállítását. A Doktor Bubó, Mézga család, Mekk Elek, Frédi és Béni szövegfordítójának, a Szamárfül írója kiállításának megnyitóján hirdetjük ki a Romhányi Vers-Verseny helyezéseit is. A kiállítást megnyitja: Romhányi Ágnes műfordító, az író leánya. A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2024. október 4-ig.

Romhányi József, a sokoldalú alkotóművész 1921. március 8-án született Nagytétényben. Főként írói, költői tevékenysége ismert, ám eredetileg zenei tanulmányokat végzett. Dolgozott a Magyar Rádió dramaturgjaként, illetve több helyen művészeti vezetőként is. 1983. május 7-én hunyt el. Számos magyar operához alkotott új szövegkönyvet, valamint külföldi operákat, musicaleket fordított magyarra.

A kiállításról bővebb információk itt

A kiállítás Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/449504890915064 

A nagyközönség játékos állatversei és bravúros rajzfilmszövegei révén ismerte meg őt. Romhányi, a rímhányó bámulatos játékossággal használta a nyelvet, írásait intelligens humor lengi át, amely gyermekek és felnőttek számára egyaránt szórakoztató.

A Mézga család
A Mézga család
puha táblás kivitel
Rigó Béla
Eredeti ár:
2 999 Ft
Online ár:
2 459 Ft
Doktor Bubó
Doktor Bubó
Romhányi József
Eredeti ár:
2 999 Ft
Online ár:
2 459 Ft
Nagy szamárfül
Nagy szamárfül
puha fedeles változat
Romhányi József
Eredeti ár:
2 999 Ft
Online ár:
2 459 Ft

- bdpst24.hu

Check Also

Európaiak milliói néznek illegálisan sporteseményeket

és vásárolnak hamisított sportfelszereléseket, ami 850 millió euróba kerül a gyártóknak Magyarország polgárainak 6%-a nézett …