Minden a sneakerekről szólt egész hétvégén a Westendben

  • A Westend Sneaker Days rengeteg rajongót és érdeklődőt mozgatott meg a bevásárlóközpont különleges ünnepén

Május 10. és 12. között a Westend látogatói számos élménnyel gazdagodhattak, ugyanis a hazai sneaker kultúra legjelentősebb képviselői osztották meg tapasztalataikat és alkotásaikat az első Westend Sneaker Days során.

A három napos ünnepet Tőrös Balázs Bazska beszéde indította el a péntek esti nyitóeseményén, majd ezt követően a teljes Westend kitárta a kapuit, hogy a sneaker rajongók és a kultúra iránt érdeklődők divattippeket, kulisszatitkokat, és rendhagyó történeteket is megismerhessenek. A szombati Fashion Talks kerekasztalbeszélgetésen Szegedi Kata, Csalár Bence és Co Lee beszélgettek Bazskával a high fashion és a streetwear kultúra találkozásáról. A vendégek betekintést nyerhettek a modern divattervezésbe, így kiderült, hogy jellemzően a női és a férfi kollekciók esetén is sneakerek teszik teljessé a harmonikus összképet, illetve a divat guruk bevallották azt is, hogy saját magukon is tapasztalták már, hogy első pillantásuk a másik lábát célozza, így hiába az árcédula, ha nem passzol a cipő.

A Sneaker Talks során T. Danny, Kiss Ádám, Miskovits Marci és Bazska emlékeztek vissza, honnan indult a sneakerek iránti szerelmük, és hogy manapság mennyivel több inspiráció befolyásolja a cipővásárlást, és az egyéni stílust, mint amikor csak limitált példányszámban érkeztek a legújabb darabok az országba. „Indulás előtt megszámoltam, hogy hány darab sneakerem van, és 99 darab után a bejárati ajtóban megláttam még egy utolsót” – mesélte Kiss Ádám, aki az elmúlt húsz évben halmozta fel gyűjteményét, és aki szerint már akkor sneakerhead lehetett, amikor azt sem tudta, hogy mi az.  A beszélgetés egyik legfontosabb tanulságaként kiemelték, hogy a kisugárzást nem a trendkövetés és a drága szettek, hanem az önazonosság és a kultúra iránti alázat teszik igazán megragadóvá és egyedivé.

A szombat egyik legnépszerűbb eseménye a Westend tetőteraszán zajlott, ahol T.Danny, Kiss Ádám és Horváth Balázs csapata játszott végletekig szoros streetball meccset Bazska és a Grosbasket All-Starok ellen. Természetesen minden játékos a kedvenc kosárcipőjében lépett pályára, az izgalmas végjáték után pedig megújult lendülettel folytatódott a szombati dobóverseny és NIKON One graffiti workshopja.

A látogatók a teljes hétvége során a Dent Kicks Custom csapat jóvoltából nemcsak megtekinthették, hogyan készülnek az egyéni igényekre szabott cipők, hanem saját festést is készíthettek a legújabb sneakereikre. Sőt, a Sneaker Exhibiton tárlatvezetésen igazi klasszikus sneakerekről, a mögöttük álló kreatív tervezésről is rengeteg izgalmas történetet hallhattak. Emellett a fenntarthatóság jegyében a Crep Protect standjánál megismerhették, hogyan tartsák kiváló állapotban még a legrégebbi kedvenc párjaikat is.

A tavasz legnagyobb sneaker ünnepén számos érdeklődő vett részt a programokon. A Westend Sneaker Days során nemcsak a legvadabb stílusokat fedezhették fel a látogatók, hanem kulturális programoknak köszönhetően még több inspirációt meríthettek saját stílusuk formálására a legújabb sneakereikkel.

„Szerintem nagyon menő, hogy a Westend nyit a sneakerkultúra felé, ami Magyarországon is egyre népszerűbb. Törekedtünk rá a szervezőkkel, hogy a veterán gyűjtők és fiatal rajongók mellett a sportcipők történelmével még csak ismerkedők egyaránt találjanak szórakoztató programokat, amelyeken együtt erősíthetjük a magyar sneaker közösséget” – emelte ki Bazska, az esemény házigazdája.

- bdpst24.hu

Check Also

Étvágygerjesztő virágköltemények

Íme néhány színpompás asztaldísz muskátlival Egy muskátliból készített asztaldísz bármilyen családi vagy baráti összejövetelt feldobhat. …