Egyedülálló rendezvényen gyűjtöttek adományt a mellrákos nőket támogató egyesületnek

Az InterContinental Budapest báltermében október 31-én a pink október zárásaként jótékonysági inside flow jógát tartottak, a rendezvény teljes bevételét pedig a Mellrákinfó Egyesület számára ajánlották fel, árulta el Hullai Viktória jógaoktató a Career Brand Management érdeklődésére! 

„A mellrák sokkal több nőt érint, mint gondolnánk – árulta el Hullai Viktória jógaoktató az eseményt támogató Egy lépéssel több alapítvány érdeklődésére. – Most is elképesztően sok érintett jógázott velünk, ez megható volt számomra. Azért is szerettem volna emellé az ügy mellé állni, mert több ismerősöm, távoli rokonom is átesett a mellrákon. Mindössze két hét alatt szerveztük meg ezt a rendezvényt, ezért is felemelő, hogy Magyarországon először egy ilyen szintű összefogás jött létre” – tette hozzá Viki, az esemény ötletgazdája. 

A hotelben megtartott rendezvényen a több mint 50 érdeklődő az inside flow jógával ismerkedhetett meg, amely hazánkban egyre közkedveltebb. Az óra elején disc jockey szolgáltatta a zenét majd Koczkás Eszter egy akusztikus gitárral énekelte el azt a dalt amire a koreográfia készült. A jóga és a zene együtt adja az igazi flow érzést, kikapcsolni a hétköznapi forgatagból. A résztvevők jóvoltából több mint 500.000 Ft adomány gyűlt össze.

Hullai Viki óra közben

Halom Borbála, a Mellrákinfó Egyesület elnöke úgy látja, a betegséggel kapcsolatos információkat évről évre több embernek tudják átadni. 

„Folyamatosan javul a helyzet, hiszen mi is és a többi civil szervezet is igen nagy hangsúlyt fektet a figyelemfelhívásra egész évben, októberben pedig kiemelten. Sajnos az ingyenes mammográfiás szűrésen való részvételi arány még mindig elég alacsony, de ezért dolgozunk, hogy ez a szám nőjön” – szögezte te Halom Borbála, aki hozzátette, a betegség minden tizedik nőt érint. „Ez mindannyiunk ügye, nemcsak a nőké és nem csak az érintetteké. Sőt! Az időben felfedezett mellrák igen magas arányban gyógyítható, ezért is nagyon fontos a korai diagnózis fontosságát újra és újra kihangsúlyozni” – összegzett az egyesület vezetője.

Az Egy lépéssel több alapítvány is képviselte magát az eseményen, mint együttműködő partner és alapítója Hajós István kiemelte, hogy egy nagyon színvonalas rendezvényen vehetett részt. „A rendezvény nagyon jól sikerült, fantasztikus volt látni ennyi elszánt Hölgyet, akik egy jó ügy érdekében összefogtak és megmutatták erejüket.” Ezt követően saját alapítványáról is mondott néhány szót a jelenlévőknek.

Több mint 50 résztvevő hölgy jógázott Viki vezetésével

„A Fogadj örökbe egy családot” programban daganatos, súlyos ideg- vagy mozgásszervi betegséggel küzdő gyermekek vesznek részt” – árulta el Hajós István, az alapítvány alapítója, aki egyben a Miss Universe Hungary zsűrijének elnöke, és a Bastion Group biztonságtechnikai cég ügyvezetője. Az általa vezetett alapítvány olyan családoknak és gyerekeknek nyújt segítséget, ahol valamely szülő keresőképtelenné válik. 

„Egy család maximum havi 50 ezer forintot kaphat az alapítványtól. Ez kevésnek tűnhet, de arra figyelnünk kell, ha egy cég egy évre vállalja a támogatást, aztán viszont nem tudja, nehogy egzisztenciális szakadékot okozzunk a családoknak. Már havi 5 ezer forinttal be lehet lépni a programba és ki lehet választani, hogy melyik gyermeknek vagy családnak szeretnénk felajánlani az adott összeget. A család beküldheti hozzánk a rezsi-, vagy gyógyszerszámláit, az alapítvány közvetlenül a szolgálatónak fizet, így levesszük a terhet a családról, mi pedig könnyedén el tudunk számolni” – fejtette ki a programról a legfontosabb tudnivalókat Hajós István.

Forrás: Egy lépéssel több alapítvány
Fotó: Benkő Kristóf

- bdpst24.hu

Check Also

Otthoni hospice ellátás Magyarországon

„Visszaadni a halál méltóságát, segíteni a beteget és a családot” – foglalta össze a hospice lényegét …