Magyarországon készült a Longines vadonatúj kisfilm-sorozata 

  • Hét díjugrató világsztár és két sikeres fiatal hazai lovas  közreműködésével Magyarországon készült a Longines vadonatúj  kisfilm-sorozata 

A Longines, mint a Longines Global Champions Tour névadó és időmérő partnere „Rising Above”  címmel büszkén mutatja be vadonatúj, inspiráló sorozatát, amelynek alapvető célja, hogy a világ  legjobb díjugratóinak elképesztő útjain és erőfeszítésein keresztül megismerhessük a díjugratás  látványos, ugyanakkor mélyen emberi világát.  

A nyolcrészes sorozat koncepciójának megálmodója és kivitelezője Magyarország vezető  független kommunikációs ügynöksége, az ACG. Az idén húszéves ügynökség, amely ACG_Stable  néven saját versenyistállót menedzsel, már régóta missziójának tekinti a hazai díjugratás  népszerűsítését.

A Longines megbízását követően így sikerült elérni, hogy a teljes filmsorozatot  hazai helyszíneken, a legkiválóbb magyar stábbal és kaszkadőrökkel, valamint két fiatal hazai  lovastehetség, Janik Anna és Kovács Roland közreműködésével forgathassák le. A látványos lovas  jeleneteknek a Nemzeti Lovarda adott otthont. 

A díjugratás legnagyobb nemzetközi ikonjai és feltörekvő sztárjai (Angelica Augustin Zanotelli,  Christian Ahlmann, Edouard Schmitz, John Whitaker, Katrin Eckermann, Niels Bruynseels, Sanne  Thijssen) Budapesten mondták el, hogyan voltak képesek elszántsággal és állhatatosággal  leküzdeni a mindennapi élet kihívásait és buktatóit. A versenyzők drámai történeteit Kovács István 

Young Director Award – Cannes Lions és a diák Oscar-díjként emlegetett Student Academy Award  díjas rendező vitte filmre, az ACG gyártópartnere a GoodKids Production volt, a produkció  zenéjéért pedig a Schubert Music felelt.  

A Rising Above sorozat első epizódja ezen a linken megtekinthető:  

A „Rising Above” filmek minden egyes epizódja plasztikus és színes portrét fest a főszereplőkről,  akik személyes, valamint szakmai kihívásaik leküzdésével inspirálnak mindannyiunkat. A sport  ikonjainak katartikus, emberi történeteit művészi megvalósításban, mély, érzelmi szinten élheti át  a néző.  

Sorozatáttekintő 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a ‘Rising Above’-t elhozhatjuk közönségünknek” – mondta Jorge  Cunha, a Longines Global Champions Tour márkaigazgatója és marketingvezetője. „Ezek a  történetek nemcsak a díjugrató sportot, hanem a fékezhetetlen emberi szellemet is ünneplik.  Minden epizód a kitartás erejéről és sportolóink rendkívüli útjáról tanúskodik. Nem titkolt  szándékunk, hogy egy teljesen új közönséget is megnyerjünk általuk a sportnak.” 

  1. epizód: Rising Above – Manifesto (A felülemelkedés művészete)  

MÁR ELÉRHETŐ 

A nyitó epizódban megismerhetjük az egész sorozat koncepcióját, az ikonikus főszereplőket,  bepillantást nyerhetünk a sportlegendák drámaian emberi történeteibe. 

  1. epizód: Bouncing Back (Visszatérés) 

Bemutató: július 26. 20:00 CET 

Christian Ahlmann – többszörös német válogatott díjugrató, volt világranglista vezető,  világkupagyőztes, Eb-ezüstérmes, többszörös Eb, vb és olimpiai dobogós csapatban 

Megismerjük Christian Ahlmann történetét, aki a mexikóvárosi Longines Global Champions Tour on elszenvedett súlyos baleset után sem adta fel. Végigkövethetjük, hogyan jutott vissza a csúcsra,  hogyan lett túl mentálisan a baleseten, és mindezek után hogyan sikerült megnyernie az LGCT  Grand Prix de Paris-t. 

  1. epizód: Proving Them Wrong! (Bizonyítsd be, hogy tévednek) 

Bemutató: július 29. 20:00 CET  

Sanne Thijssen – 25 éves holland díjugrató, FEI Világbajnokságon csapatversenyben  ezüstérmes, kétszeres LGCT Grand Prix-győztes 

Sanne Thijssen története az elvárásokkal szembeszálló elszántság példája. Egy elhivatott fiatal  sportember, aki kész rácáfolni kritikusaira. Sanne szemszögéből élhetjük át, hogyan bizonyította  bírálói, saját maga és az egész világ számára, hogy sikerét nem csak sztárlovának, Con  Quidamnak köszönheti. 

  1. epizód: Defying Age (Dacolva a korral) 

Bemutató: augusztus 1. 20:00 CET 

John Whitaker – 68 éves angol ötszörös olimpikon, olimpiai ezüstérmes, ötszörös világbajnoki  dobogós, többszörös Európa-bajnok egyéniben és csapatban, Hickstead Derby négyszeres  győztese 

A legendás 68 éves díjugrató, John Whitaker példaértékű, több évtizedes karrierje igazolja, hogy a  kor nem több egy számnál. Elmerülhetünk John múltjában, megfogadva a tanácsait, hogyan lehet  mindig előre nézve ilyen hosszú ideig a csúcson maradni. 

  1. epizód: Finding the Balance (Megtalálni az egyensúlyt) 

Bemutató: augusztus 4. 20:00 CET 

Angelica Augustsson Zanotelli – svéd válogatott díjugrató, világkupa döntős, többszörös Eb  helyezett csapatban, férje szintén válogatott díjugrató, 3 kisgyermeket nevelnek 

Úgy tartják, három gyermek nevelése mellett szinte lehetetlen a legjobbak közt, a legmagasabb  szinten versenyezni. Angelica Augustsson Zanotelli azonban megmutatja, hogy a világszínvonalú  sportteljesítmény és az anyaság, a család közötti egyensúly kellő fókusszal megteremthető. 

  1. epizód: Becoming an Insider (A befogadás)  

Bemutató: augusztus 7. 20:00 CET 

Edouard Schmitz – 25 évesen a párizsi olimpián a svájci csapat tagja, GCT (Global Champions  Team) győztes, FEI Nations Cup-győztes 

Edouard Schmitz, a Longines Elegance nagykövete egyedülálló utat járt be, míg kívülállóból a  díjugratás világának kulcsszereplőjévé vált. Hála a befogadó közösségnek, ha valaki elszántan és kellő kitartással küzd, az akkor is csúcsra érhet, ha nem lovas családba született.  

  1. epizód: Growing Together (Együtt a csúcsra) 

Bemutató: augusztus 10. 20:00 CET 

Katrin Eckermann – Német díjugrató, fiatal lovas Európa-bajnok bronzérmes, kontinensbajnok  egyéniben és csapatban, Hamburgi és Surenburgi Grand Prix-győztes, Fiatal Lovak  Világbajnoksága győztes 

A díjugratásban ló és lovas egy test – egy lélek. Mit élnek át, ha elszakítják őket egymástól? Katrin  Eckermann élete óriási fordulatot vett, amikor egy hibát követően szeretett társát elvitte tőle a ló  tulajdonosa. De ez csak még erősebbé tette őt. Meghallgatva történetét, megérthetjük, hogyan  küzdötte le ezt a pályafutását megváltoztató akadályt.

  1. epizód: Overcoming Fears (Dacolva a félelmekkel) 

Bemutató: augusztus 13. 20:00 CET 

Niels Bruynseels – belga olimpikon, Longines Global Champions Tour (LGCT) Grand Prix győztes, FEI Nemzetek Díja Kupadöntő bronzérmes csapat tagja, év lovasa (Belgium) 

Niels Bruynseels gyerekként nem volt biztos abban, hogy a díjugratás egyszer szenvedélyévé  válhat. Lenyűgöző, őszinte történet arról, hogy emelkedett felül a lovak iránt táplált félelmén és vált  bátran kockázatot vállaló igazi győztessé.  

Ünnepelje velünk a bátorság, eltökéltség és siker lenyűgöző történeteit. Élje át a „Rising Above”  sorozat izgalmait, és merítsen inspirációt, hogy saját akadályait legyőzve megvalósítsa céljait!

Fotókredit: Pintér Leo

- bdpst24.hu

Check Also

NAV: Titkos raktár az üzletben

Közel húszezer hamis játék került elő egy budapesti üzlet „titkos” raktárából. A Nemzeti Adó- és …