Mutasd meg te miként véded a környezeted! 

  • Klímavédelemmel kapcsolatos fotókat várnak

Fotópályázatot hirdetett az Európai Éghajlati Paktum, amelynek középpontjában a klímavédelemmel kapcsolatos egyéni cselekvések megörökítése és bemutatása áll. A versenyen minden európai felnőtt állampolgár részt vehet, három kategóriában várják a pályaműveket június 28-ig.

Az Európai Éghajlati Paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re kibocsátásmentessé váljon Európa. A Paktum egy olyan fórum, amelynek keretében az európai polgárok, szervezetek, vállalatok, közösségek és települések együttműködnek az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése érdekében. Három pilléren alapszik: információmegosztás, javaslatok és tervek kidolgozása, megvalósítása, valamint az aktív résztvevők összekötése. Megalakulása óta több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.

2024-ben a Paktum fotópályázatot szervez a környezettudatos cselekvések bemutatására. Három kategóriában – otthon, közösség és város – várják a fényképeket és a hozzájuk kapcsolódó szövegeket. A leírásban a fénykép és a klímavédelem kapcsolatát kell bemutatni és azt, hogy az általa bemutatott klímacselekvés miért fontos.

A versenyben tíz győztest hirdetnek: kategóriánként három-három pályamunkát díjaznak, valamint egy közönségdíjat is ki fognak osztani.  A győztes fotósok meghívást kapnak az Európai Éghajlati Paktum 2025-ös brüsszeli eseményére, valamint alkotásaikat is kiállítják. Ezenkívül digitális oklevelet kapnak és egy dedikált média kampányban mutathatják be egyéni klímacselekvési útjukat. A beküldési határidő 2024. június 28., a győzteseket egy szakértőkből álló zsűri választja ki. 

További információ: https://climate-pact.europa.eu/get-involved/capture-your-climate-action-enter-our-photo-competition_en

- bdpst24.hu

Check Also

Rövidesen megkezdi az idei évi osztalékfizetést a Waberer’s

A tavalyi értéknél 20 százalékkal magasabb, 121,47 forint részvényenkénti osztalékot fizet a vállalat A múlt …