Kékfestéstől a csipkevarráson át Szent Márton tiszteletéig

  • Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben

A pünkösd a szentendrei Skanzenben nemcsak a pünkösdölésről szól! Két napon át örökség bemutatók, színpadi produkciók, zenés és táncos programok várják a látogatókat a szabadtéri múzeumban, ahol minden évben egyszer egy helyen találkoznak az ország szellemi kulturális örökségeit őrző közösségek. 

A Pünkösdi Örökség Ünnep bepillantást enged élő örökség közösségeink színes hagyományaiba. Két napra kézművesek remekekkel, tánccal, zeneszóval, pünkösdölő gyerekekkel és önfeledt jókedvvel telik meg a múzeum. Ebben az évben a rendezvény fókuszában a kézműves hagyományok állnak.  A látogatók népi mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak a sárközi vagy a nagyecsedi táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben. Emellett olyan különleges tradíciókkal találkozhatnak, mint a selmeci diákhagyományok, a Mária-tisztelet vagy a kőszegi „Szőlő jövésnek” hagyománya. A táncos és kézműves közösségek mellett gasztronómiához kötődő örökségek is bemutatkoznak, mint a birkapörkölt főzésének karcagi hagyománya vagy a borsodnádasdi molnárkalács. Merüljünk el együtt a Skanzen színes forgatagában!

- bdpst24.hu

Check Also

Nyaralás előtt módosítja hátrányosan a Revolut az utasbiztosítását

A Revolut egyelőre nem tett hivatalos bejelentést, azonban sikerült utána járnom a részleteknek. Jelentősen csökkennek …