Gasztro programajánlók: étel + natúr bor | Budapest + Badacsony

Öt izgalmas májusi gasztro programot gyűjtöttünk össze, amikre a következő napokban és hetekben lesz érdemes figyelni, meg persze részt venni rajtuk. Négy budapesti és egy badacsonyi programról is hír adunk
05.12. A nagy hummus reggeli | Pingrumba
Mi lenne a világgal hummus nélkül? Talán jobb nem is belegondolni. Azt, hogy a számtalan ország gasztronómiájában megtalálható hummus honnan is eredeztethető pontosan, már szinte lehetetlen volna felkutatni. Ami biztos: egy tál friss, krémes csicseriborsó mindig felteszi a napra a koronát.
A nyári szezon előtti utolsó Ping reggeli egy délelőtti óda lesz a hummushoz, ahol megmutatják ezer arcát és néhányat a sok variációs lehetőség közül.
 
05.13. Hummus Day 2024 | Dobrumba
Habár a Dobrumbában az év 365 napján megtalálják a tökéletes alkalmat a hummusz-falatozásra, kedvenc csicseriborsókrémük ezúttal kiemelt helyet foglal el az asztalon: ünnepeljétek velük együtt május 13-án a hummus világnapját!
A jeles nap alkalmából egy hármas hummusz-válogatással készülnekk nektek, amit legjobb házi receptjeiket felhasználva kísérleteztek ki. 
 
05.10-13. Kóstoló Napok | Tilia Badacsony
Badacsony megújult borvendéglője, a Tilia Badacsony megújult étapjának fogásait 4 napon keresztül 15% kedvezménnyel kínálja. Miért éri ez meg nekik? A kedvezményért cserébe vendégeik véleményét kérik a Monarchia idejét megidéző fogásaikról, hogy a visszajelzéseket megfontolva tovább finomíthassák kínálatukat.
 
05.15. Palackpróba, vendég: Bott Frigyes
A Palackpróbákon olyan borokat poharazunk, csak itt, csak most, amik a legtöbb helyen, ahol találkozhatunk velük, palackkal elérhetőek.
Ha már bor, akkor beszélgetés, ha már beszélgetés, akkor beszélgessünk a borokról is – ebben szerencsére februártól kezdve alkalomról alkalomra segítségünkre vannak borász barátaink, ez alkalommal Bott Frigyessel közösen poharazunk!
 
05.29. Palackpróba, vendég: Halász Imre x Sütő Zsolt 
A Palackpróbákon olyan borokat poharazunk, csak itt, csak most, amik a legtöbb helyen, ahol találkozhatunk velük, palackkal elérhetőek.
 
Ha már bor, akkor beszélgetés, ha már beszélgetés, akkor beszélgessünk a borokról is – ebben szerencsére februártól kezdve alkalomról alkalomra segítségünkre vannak borász barátaink, a nyár előtti utolsó kóstolónkon pedig nem más, mint az Abeles Présház Halász Imréje és a Strekov Pince Sütő Zsoltja poharaznak velünk!

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …