Az ALDI lett Magyarország legismertebb munkaadója

Rendkívül rangos elismerést kapott az ALDI: a Randstad Employer Brand kutatásában elnyerte Magyarországon a Legismertebb Munkaadó Díjat. A magyar munkavállalók elvárásai között továbbra is a vonzó munkabér és juttatási csomag, a kellemes munkahelyi légkör, a pénzügyi stabilitás az elsődlegesek – az ALDI HR-stratégiájában és transzparens kommunikációjában is ezek a szempontok állnak a fókuszban.

A magyar munkavállalók között végzett immár 11. alkalommal kutatást a Randstad, a világ vezető HR szolgáltatója. A Randstad Employer Brand Research Magyarországon 7568 fő részvételével zajlott 2024 elején, és több szempont alapján vizsgálta a munkavállalók preferenciáit, munkaadókkal szembeni elvárásait. A válaszadók számára a kiemelkedő munkabér, a kellemes munkahelyi légkör, a munkaadó stabil háttere és a munka-magánélet egyensúlyának megvalósíthatósága a négy legfontosabb szempont munkahelyválasztáskor

A kutatás eredményei alapján Magyarország legismertebb munkaadója a mintegy 6000 főt foglalkoztató ALDI lett.

„Az egyik legfontosabb érték számunkra az ember, ezért rendkívüli megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy egy ilyen széleskörű, nagy mintán alapuló, független és elismert kutatás során az ALDI lett Magyarország legismertebb munkaadója. HR-politikánk pontosan azokat az elvárásokat teljesíti, amelyek a magyar munkavállalók számára a legfontosabbak: magas fizetés, tervezhető karrier, megbízható vállalati háttér és a rugalmas részmunkaidős munkavégzésnek köszönhetően kiegyensúlyozottság a munka és a magánélet, a család között” – mondta el Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. „Az alapvető vállalati értékek mellett az is hozzájárul ismertségünkhöz, hogy kereskedelmi, logisztikai, ügyviteli állások mellett informatikai vállalatunknál is változatos munkaköröket kínálunk pályakezdők, pályaváltók, illetve tapasztalt informatikusok számára” – tette hozzá.

Baja Sándor, Randstad ügyvezető igazgató (Magyarország, Románia, Csehország),  Bernhard Haider, országos ügyvezető igazgató, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., Bartók Dorka, Branch manager, Randstad

A diszkontlánc a legtöbb pozíció esetében már sok éve transzparensen közzéteszi a kezdőbéreit, illetve az adott pozícióban elérhető legmagasabb fizetést. A vállalat színvonalas munkakörülményeket és számos kiegészítő juttatást biztosít valamennyi munkakörben, az ügyviteli és informatikai területen pedig home office lehetőséget biztosít – ez utóbbinál messze a magyar átlag feletti otthoni munkavégzéssel. Az ALDI a mindenkori gazdasági folyamatoktól függetlenül bérei reálértékének megőrzésére vagy növelésére törekszik. Az idei év elején az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben dolgozók fizetését egységesen 12%-kal emelte a vállalat.

Az ALDI-nál a béremelés és a magasabb bérkategóriába való sorolódás automatikus folyamat. A vállalatnál eltöltött szolgálati idő határozza meg, hogy melyik bérsávba kerül egy dolgozó, és ez minden alkalmazottra vonatkozik. A béremelés nem igényel egyéni bértárgyalást. Az ALDI munkatársainak hűségét jól mutatja, hogy 30%-uk már több mint 5 éve dolgozik a vállalatnál. A cég kiemelt hangsúlyt fektet munkavállalói egészségének megőrzésére: az ALDI a versenyképes bérek mellett minden alkalmazott számára ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat biztosít, továbbá naponta friss zöldséget és gyümölcsöt kínál a dolgozóknak.

A munkaerőpiacon egyre nagyobb értéke van az élethelyzethez alkalmazkodó, rugalmas, részmunkaidős lehetőségeknek. Az ALDI munkavállalói választhatnak a teljes és a részmunkaidő között, ez utóbbinál akár heti 10 órás munkavégzésre is lehetőség nyílik, így például felsőoktatási tanulmányok mellett is lehet dolgozni. A vállalat kollégáinak több mint 65%-a részmunkaidőben dolgozik. A rugalmasságra egy másik példa a szezonális állások megnyitása, így a Balatonnál a korábbi évekhez hasonlóan idén is mintegy 100 pozíciót hirdetett meg az ALDI, kiemelkedő kezdőfizetéssel. A június 1-től augusztus 31-ig elérhető bolti állásokban teljes, vagy részmunkaidőben dolgozók így kiemelt üdülőövezetben tölthetik a nyarat és versenyképes fizetésben részesülnek.

„Hiszünk abban, hogy juttatási csomagjaink, a bennük lévő munkaidőben, vagy földrajzi helyszínben rejlő flexibilitás sokaknak vonzó, az élethelyzetükhöz alkalmazkodó munkalehetőséget biztosít.” – mondja Bernhard Haider a részmunkaidős foglalkoztatottság kapcsán.

- bdpst24.hu

Check Also

Kempf Zozo Team Galaxy tag lett a Samsung 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai csapatában

A Samsung bemutatja a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok magyar Team Galaxy sportolóját: a …