Hétvégén rendezik az idei első Food Truck Show-t a Kincsem Parkban

  • Bogaras pizza, tacskó futam és Kő-Papír-Olló MB egy helyen

Holnap nyit a 10 éves Food Truck Show, ahol a legújabb street food különlegességek, Pizza Fesztivál&Verseny, tacskófutam, valamint Kő-Papír Magyar Bajnokság is várja a látogatókat.

A vendégek a legsokszínűbb street food kínálattal találkozhatnak a hétvégi lóversennyel egybekötött ingyenes Food Truck Show-n. A balkán, thai, kínai, olasz, spanyol, mexikói ételkülönlegességek mellett, a rendezvény Pizza Fesztiválján mutatkozik be elsőként a bogárliszt és búzaliszt keverékéből készült extrém pizza.

A ló-és agárverseny kiegészítő programelemeként tacskófutamot is láthatnak a vendégek, sőt a Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságra is benevezhetnek a bátrabbak.

További információ: 

(1) Facebook

Food Truck Show – Food Truck Catering

Pizzafesztivál és Kő-Papír Olló Magyar Bajnokság a Food Truck Show-n!

  • Május 3 és 5 között indul a szezon a Kincsem Parkban

Minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül a Food Truck Show kínálata, akik az idei első rendezvényen, a Kincsem Parkban debütálnak május 3 és 5 között. Kóstolhatnak a vendégek balkán plejskavica és kézműves hamburger fúziót, naan lepénnyel kínált bárányragut, philadelphiai steak-et vagy Japán curry ízesítésű tésztát is. Az ingyenes Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show különlegessége, hogy pizza fesztivált is szerveznek a helyszínen, Kovács Lázár vezetésével. Sőt az idei Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják.

A 2024-es év ízeiről a főszervező, Horváth Zoltán elmondta, hogy követik a világtrendet. A kínálatban megjelennek az autentikus thai konyha ízei és egyre több guruló étterem figyel oda az ételérzékenyekre: hús, glutén vagy tejmentesen kínálják ételeiket. A legújabb truckok esetében a régi, klasszikus ízek is megjelennek. A retro életérzés, a letisztult, örök kedvencek újragondolt, minőségi alapanyagból készült verziói is felkerülnek az étlapokra.  

Valamennyi hamburgert árusító kocsira jellemző, hogy különösen odafigyelnek a húspogácsa minőségére és az már alap, hogy ezek minden esetben minőségi helyről beszerzett marhahúsból készülnek, de gyakran Amerikából érkező angus marhát használnak fel a még különlegesebb ízért.

A balkán vidékeken ismert pljeskavica és a jelenleg divatos kézműves hamburgerek fúziójaként készül a rendezvényre a pjeszkó, amelyet saját készítésű lepényben kínálnak. 

Lesz visszatérő, többszörös díjnyertes séf is a Food Truck Show-n. Ezúttal tejtermék nélküli naan kenyérhez, illetve házi lepényhez kínálja majd a szószos egytálételeit: halal vágással készült bárányragut, kebabot, tapaszokat, de lesz nála philadelphiai steak szendvics  és visszatér az indiai lecsó húsgolyók nélküli verziója is, vegetáriánus ételként.

Igazi gasztronómiai kalandként Ázsia ízvilága egyetlen pohárba költözik rákos, marhás, csirkés levesek, vagy pekingi kacsás, Japán curry ízesítésű sülttészták formájában.

Az örök street food-klasszikus rántott csirkét is meg lehet kóstolni május első hétvégéjén, amelynek minden alkotóeleme gondosan válogatott, ellenőrzött forrásból származik, így garantálva a legfinomabb, legropogósabb bundájú csirkét a városban.

A 10. életévét ünneplő rendezvénysorozat első állomására visszatér a népszerű kő-papír-olló magyar bajnokság, de az igazi nagy dobásra Kovács Lázár készül, aki fesztivált és versenyt is szervez a Food Truck Show-ra, mégpedig pizza és olasz ételkülönlegességekből. Mindezek a legjobb minőségű nápolyi receptúrát követve készülnek a jubileumi rendezvényre.

További információ:

(1) Facebook

Food Truck Show – Food Truck Catering

- bdpst24.hu

Check Also

A Kopaszi Gát és a CETIN Hungary együttműködési megállapodást kötött

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a …