Több mint 100 milliárd dollárt tartanak a felhasználók a Binance kriptotőzsdéjén

Március első hetében 100 milliárd dollár fölé emelkedett azoknak a kripto-pénzeszközöknek az értéke, amelyeket a Binance kriptotőzsdéjén tartanak a platform felhasználói. A rekordmértékű tőkebeáramlással egyidőben nagyot nőtt a tőzsdén elérhető digitális eszközök hozama is. A Binance minden egyes felhasználói dollárt legalább egy dollárral fedez a proof-of-reserve (POR) rendszernek köszönhetően, ami nagyban növelte a platform és az egész kripto ökoszisztéma iránt megnyilvánuló bizalmat.

 Az utóbbi időben nagy mennyiségű tőke áramlott a Binance kriptotőzsde platformjára, miközben az elérhető digitális eszközök hozama is jelentős mértékben nőtt. Március első hetében, 2022 novembere, a POR rendszer bevezetése óta nem látott szintre, 100 milliárd dollárra emelkedett a Binance platformján tárolt pénzeszközök értéke. Az elmúlt hetekben a digitális pénzügyi eszközök ára is jelentősen emelkedett, amely nem kis mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a Binance platformján tárolt eszközök értéke megsokszorozódott.

A Binance platformján minden egyes felhasználói dollár mögött ugyanekkora összegű fedezet áll, illetve további tartalékok is rendelkezésre állnak, amit bármely felhasználó ellenőrizhet a Binance proof-of-reserves (POR) rendszerébe belépve.

A legutóbbi POR-iteráció idején, amelyre március 1-jén került sor, a Binance a BTC-letétek több mint 103%-át tartotta, vagyis 3%-kal túlbiztosította a felhasználói betéteket. A felhasználók által letétbe helyezett Ethereum eszközöket 103,5 százalékban, a Tether (USDT) eszközöket pedig 110,6 százalékban biztosította.

A POR nyílt forráskódot használ. A Binance a felhasználói közösséggel és a biztonsági szakemberekkel állandó párbeszédben áll, ez teszi lehetővé a rendszer folyamatos fejlesztését. A visszajelzéseknek, a független auditoknak köszönhető a rendszer folyamatosan finomodik, így az iparági sztenderdek alakulására is nagy hatással van.

A Binance a kezdetektől fogva több fontos tokent támogatott, amelyek száma ma már 31-et tesz ki, miközben olyan fejlett megoldásokat is a platformjába integrált, mint a zk-SNARKs, amely az adatok védelmét és a működési stabilitást szolgálja. A Binance rendszere tehát nem csupán a felhasználói pénzeszközök 1:1 arányú tartását szavatolja, hanem az átláthatóságot is az olyan ellenőrzési mechanizmusokon keresztül, mint a Merkle-fa tartalékbizonylatok és a B-tokenek biztosítékbizonylatai. A felhasználók ezek révén a személyes adataik biztonsága mellett képesek ellenőrizni az eszközeik rendelkezésre állását és az egyenlegüket.

A hatalmas tőkebeáramlás mögött meghúzódó okokat közelebbről megvizsgálva megállapítható, hogy rendkívüli bővülés távolról sem a véletlen eredménye, sokkal inkább annak bizonyítéka, hogy mind a Binance, mind a teljes kriptopiac irányában rendkívül erősödött meg a felhasználók bizalma. Ebben jelentős szerepet játszanak a Binance biztonságerősítő intézkedései, valamint a POR rendszer, amely amellett, hogy növelte a pénzügyi átláthatóságot, a teljes kriptopiac egészséges működéséhez is nagyban hozzájárult.

- bdpst24.hu

Check Also

Programok a vakáció elejére a Gyermekvasúton

Kezdődik a vakáció, érdemes az első pár napban a budai hegyekbe indulni és ellátogatni az …