Fiatal energia nagyköveteket keresnek az EUSEW 2024 számára

Az Európai Fenntartható Energia Hét (EUSEW) felhívást tett közzé fiatal energianagykövetek számára. Ez az egyedülálló lehetőség olyan 18 és 34 év közötti fiatal szakembereknek szól, akik az Európai Unió egész területéről hozzájárulnak az energetikai átálláshoz, hogy képviseljék az esemény fiatal közönségét, és a kampány multiplikátoraként működjenek.

Ez a lehetőség ideális azoknak a fiataloknak, akik szenvedélyesen kiállnak a fenntartható energia mellett, és szeretnének a mozgalom élére állni. Ezt a lehetőséget megragadhatják, ha jelentkeznek a Fiatal Energia Nagykövetek programra. Ez egy lehetőség a fiatalok számára, hogy hozzájáruljanak a zöldebb jövő felé történő globális elmozduláshoz.

A fiatal energianagyköveteket arra kérik, hogy segítsenek az EUSEW üzeneteit az ifjúsági energiaközösségen belül és az érdekeltek körében népszerűsíteni, valamint az idei téma – „Nulla nettó energiamegoldások a versenyképes Európáért” – mellett kiállni. Cserébe részesülnek a partnerség előnyeiből és a magas szintű láthatóságból a hivatalos kommunikációs csatornákon keresztül.

  • Jelentkezési határidő március 3.

A jelentkezési határidő március 3., vasárnap. A csoportot 30 fiatal alkotja majd Európa-szerte, különböző ágazatokból és karrierfázisokból (tanulmányok, munkavállalás, személyes elköteleződés). A kiválasztási folyamat során a nemek, az életkor, a szakma és a nemzetiség tekintetében a sokszínűséget helyezzük előtérbe.

  • A nagyköveti program 2024 áprilisától 2025 júniusáig tart.

A pályázatok elbírálásakor három fő kritériumot vesznek figyelembe, amelyek mindegyikét egy 1-től 10-ig terjedő skálán értékelik: profilok, cselekvés és hatás. A pályázóknak hangsúlyozniuk kell az eredetiséget, meg kell fogalmazniuk az útjukat, és részletesen le kell írniuk a megtett kézzelfogható intézkedéseket. A pályázatnak továbbá kifejezetten be kell mutatnia a leírt tevékenységek hatását.

A kiválasztott csoport egy tagja részt vesz az Európai Ifjúsági Energia Nap tevékenységeiben, amelyre a rendezvény ideje alatt Brüsszelben kerül sor. A nagyköveti program 2024 áprilisától 2025 júniusáig tart. Az EUSEW szervezőcsoportja fedezi az utazási és szállásköltségeket.

- bdpst24.hu

Check Also

Mit várhatunk az új Európai Parlamenttől?

Az első őszi plenáris ülésen kirajzolódhat, mire számíthatunk a következő években. Az Európai Parlament egyike …