Szívbemarkoló üzenet a magyar énekesnőtől – Videó!

Ress Hajnalka mélyen megható és őszinte dalban tiszteleg a katonák előtt, akik napról napra készek az életüket feláldozni a haza védelmében. Szívbemarkoló főhajtás a hősi katonák előtt a két művész Szűcs Norbert Artisjus-díjas zeneszerző, producer és Ress Hajni zseniális alkotása az „Életre hív” című dal. 

Hajninak már többször volt alkalma katonazenekar kíséretében énekelni, így betekintést nyerhetett abba, milyen áldozatokat hoznak a honvédek a mindennapi életben és a harcmezőn egyaránt. Ez ihlette a katonai himnusz megszületését.

„Azt szeretnénk, ha az emberek megértenék, hogy milyen nagy árat fizetnek a katonák a béke megőrzéséért, különösen a háborús időszakokban. A zene ezen a területen egyedülálló híd lehet a civil társadalom és a katonaság között” – mondta a magyar énekesnő.

A Ress Hajnalka által előadott dalhoz elkészült videóklip rendkívüli, és egyedi betekintést nyújt a Magyar Honvédség mindennapjaiba. 

„Hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy a Honvédségtől engedélyt kaptunk a klipben szereplő, katonai objektumokon belül készült jelenetekhez. A cél az volt, hogy köszönetet mondjunk az aktív, a nyugállományú és a jövőbeni katonáknak azért a végtelen elkötelezettségért, amellyel a hazájukat szolgálják, hittel őrizve, védve azt” – hangsúlyozta az előadó.

Ress Hajnalka és Szűcs Norbert közös, kreatív munkájuk során olyan művet hoztak létre, amely mélyen megérint minden hallgatót. 

„Amikor először hallottam a dalt Norbinál, úgy éreztem, hogy minden eddigi erőfeszítésemnek, melyet a művészetembe fektettem, értelme lett” – árulta el az énekesnő. 

 

Alkotók:

Ének: Ress Hajnalka

Zenei producer: Szűcs Norbert (Artisjus-díjas zeneszerző, többszörös arany és platinalemezes producer)

Szöveg: Szűcs Norbert / Ress Hajnalka

Operatőr: Mayer Zoltán (7-szeres Aranyszem-díjas operatőr)

Hanula Gábor, Ördög Kovács Márton

Archív felvételek: HM Zrínyi Media

Forgatási katonai helyszínek: 

MH Kiss József 86. Helikopterdandár (Szolnok)

MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár (Kecskemét)

MH Klapka György 1. Páncélosdandár (Tata)

- bdpst24.hu

Check Also

Kardiometeorológia: új tudományterület a Semmelweisen

A cukorbetegek, az 55 évnél idősebbek és a férfiak a legérzékenyebbek a szív- és érrendszeri …