Negyedével bővült a Pensum Group árbevétele az első félévben

Visszaeső kiskereskedelmi forgalom és a gazdaság lassulása ellenére 26 százalékkal tudta növelni árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú Pensum Group 2023 első fél évében. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat többek között az inflációs nyomás és a növekvő költségek miatt 31 millió forintos veszteséggel zárta az első hat hónapot, ugyanakkor a kedvezőbb környezet miatt az év második felében már pozitív eredménnyel számol. A Pensum Group eredményét javíthatja az is, hogy minősített munkaerő-kölcsönzőként a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének ugrásszerű növekedésére számít 2023 utolsó felében.

Nem tudta teljesen függetleníteni magát a Pensum Group Nyrt. a kedvezőtlen gazdasági folyamatok alól az első fél évben, melyek közül különösen kedvezőtlenül a kiskereskedelmi forgalom komoly csökkenése érintette, tekintve, hogy a társaság nagy számban kölcsönöz munkaerőt a szektor számára. A kiskereskedelemben tapasztalható kedvezőtlen folyamatok különösen az első negyedév rendelésállományára voltak negatív hatással, melyre a Pensum belső struktúrájának átszervezésével és az üzletpolitika módosításával reagált. Ennek köszönhetően a társaság a második-harmadik negyedévben jelentősen javuló tendenciát tapasztalt, ami várakozása szerint már a 2023 második fél évi eredményében megjelenik. Mindezek alapján a vállalat az év első hat hónapjában 26 százalékkal 1,9 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben a kedvezőtlen környezetben 31 millió forintos veszteséget ért el.

A belföldi kihívások mellett a Pensum Group gazdálkodására pozitívan hat, hogy tavaly év végén minősített munkaerő-kölcsönzővé vált, így az év első felében megkezdte a felkészülést a nagy volumenű tevékenység folytatására. A társaság 62 új partnerrel kötött szerződést, melyekből 25 kimondottan harmadik országbeli munkavállalók meghatározott munkakörökben történő foglalkoztatására irányul, így az év végéig több mint 500 munkavállaló kölcsönzését prognosztizálja az üzletágon belül. Dr. Hadházy Tamás, a Pensum Group Nyrt. Igazgatóságának a tagja azzal számol, hogy az augusztusban társadalmi egyeztetésre bocsátott jogszabálytervezet alapján a Kormány változtatni kíván a minősített munkaerő-kölcsönzői státusz feltételrendszerén. A tervezetet a Pensum Group is véleményezte, azonban a rendelet kihirdetése eddig nem történt meg, így hivatalosan nem ismert az sem, hogy a jogalkotónak milyenek az ezirányú elképzelései. A Pensum Group ugyanakkor arra számít, hogy a Kormány célja az, hogy továbbra is az átlátható és szabályosan működő társaságok végezzék a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatását, amely követelménynek, a Pensum Group Nyrt., mint nyilvánosan működő társaság teljeskörűen megfelel. Ennek alapján Dr. Hadházy Tamás elmondta, hogy a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésére vonatkozó növekedési tervüket változatlanul fenntartják.

www.pensum.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Gyönyörű menyasszony volt Eke Angéla! – Így vonult az oltárhoz

A Valami Amerika sorozatban minden a feje tetejére áll, amikor az Eke Angéla által alakított …