Az új Opus Arenában fogadták az eszékiek a Puskás Akadémia csapatait

Nyáron már több fontos meccsnek is helyt adott az Opus Arena, az NK Osijek új stadionja. A támogatói szerződés aláírásával az OPUS GLOBAL Nyrt. a nemzetközi és horvátországi részvételt kívánja erősíteni. Az ennek alkalmából szervezett NK turnéra Osijek – Puskás Akadémia FC mérkőzésen 1:1-es döntetlen született.

Az új Opus Arena Horvátország legmodernebb stadionja, az UEFA 4-es kategóriájú szabványának megfelelő létesítmény. Az eszéki futballklub, az NK Osijeknek otthont adó stadion 13 005 fedett ülőhellyel, 454 VIP-üléssel és 9 Sky Box-szal rendelkezik. Angol típusú, atlétikai futókör nélküli stadion, így a legtávolabb ülők számára is kiváló betekintést nyújt. Az új komplexum kialakításához minden olyan igényt figyelembe vettek, amely a teljes körű labdarúgó-mérkőzések megrendezéséhez szükséges. A labdarúgáson kívül a stadion számos más rendezvénynek is otthont adhat, például konferenciáknak, kiállításoknak, bemutatóknak és egyéb eseményeknek. A stadion és környezet összesen hét pályát, utánpótlás- és edzőcentrumot magában foglal. Az arénában a teljes létesítményt pásztázó kamerarendszeren és LED-es világításon túl egyéb innovatív biztonságtechnikai, energetikai és szórakoztatóelektronikai technológiák is helyet kapnak. A „Barátság Napján” az NK Osijek és a Puskás Akadémia FC mérkőzését megelőzően délután az utánpótlás csapataik is ismerkedő mérkőzéseket játszottak.

„ Az OPUS GLOBAL Nyrt. megérett arra, hogy régiós szinten is megszilárdítsa stratégiai részvételt. Az Opus Arena névadó szponzoraként hosszú kiemelt elkötelezettségünket bizonyítva erősítjük meg márkánk ismertségét Horvátországban és főleg ebben a térségben” – emelte ki Vida József, az OPUS GLOBAL Nyrt. Igazgatóságának elnöke.

Az NK Osijek új stadionjának névhasználati jogát az OPUS GLOBAL hosszú távra vásárolta meg, így logója is beépült az új stadion arculatába, belső és külső dekorációiba.

„Az új stadion és az 5,3 hektáros területen fekvő létesítmények megalapozzák azokat a sikereket, amelyeket szilárd meggyőződésünk szerint a közeljövőben elérünk. Sokéves várakozás után végre az eszéki szurkolók generációinak álma vált valóra az új stadionnal, amely nem csak az eszékiek, hanem a térség büszkesége is lett” – emelte ki Ferenc Sakalj, az eszéki klub elnöke.

Az NK Osijek az idei szezonban minden eddiginél több bérletet értékesített szurkolóinak, ezzel a térség klubéletét is fellendítve. Az NK Osijek a megnyitó előtt birtokolt már hazai stadionját, hiszen július óta itt készül fel a csapat a meccsekre, valamint a nyári szezonban már a hazai meccseit is itt bonyolíthatta le. A nemzetközi szinten is kiemelkedő pályán az első magyarországi vendégcsapat a ZTE FC együttese volt júliusban. Az első válogatott mérkőzés pedig Horvátország-Törökország elleni csatája lesz majd október 12-én, az Eb-selejtezőn, hiszen jelenleg ez az egyetlen olyan stadion Horvátországban, ahol a nemzeti válogatott megfelelő körülmények között tud pályára lépni.

- bdpst24.hu

Check Also

Szegeden rendezik meg a Néprajzos Muzeológusok Országos Találkozóját

2024-ben Szegeden rendezik meg a néprajzos muzeológusok legnagyobb országos szakmai rendezvényét. Október 16-18. között a …