Ez az egyenes út az egészségesebb táplálkozáshoz

Az airfryer készülékek nem hiába váltak az utóbbi idők egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé: igazán könnyen, sok időt és energiát megspórolva készíthetünk velük isteni fogásokat, ráadásul zsiradék felhasználása nélkül. A népszerűsége ellenére ugyanakkor sokan még mindig nem tudják, hogy nemcsak sült krumplit vagy rántott húst készíthetünk egy meleglevegős sütővel, vagy hogy akár energiát is spórolhatunk a készülékkel. A Gorenje szakértői most összegyűjtötték, miért jó befektetés – az egészségünk szempontjából – egy airfryer.

Ínycsiklandó, ropogós és olajmentes – kell ennél több? 

Az airfryert a legtöbben a teljesen olajmentes sütés miatt kedvelik, azonban fontos kiemelni, hogy a meleglevegős módszerrel jóval több tápanyagot is megőriznek az ételek, mint az úgynevezett mély sütéssel. Az airfryerek gyors levegőkeringési technológiája segít ugyanis megőrizni az esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek könnyedén elvesznek a hagyományos sütés során.

Egy készülék, megannyi funkció

Sokan azt gondolják, hogy egy meleglevegős sütőben kizárólag sültkrumplit és rántott húst készíthetünk, pedig minden olyan ételhez tökéletes egy air fryer, amely légkeveréses sütőben is elkészíthető. Tehát mehetnek bele édes és sós pékáruk, sütemények, egytálételek, húsok és a legkülönfélébb köretek is. Egy szóval nagyjából tényleg majdnem minden elkészíthető ezekben a konyhai készülékekben.

Egy airfryer ugyan kisebb, mint egy hagyományos sütő, a méret miatt mégsem kell aggódunk: egyes készülékek ma már akár 3,5 literes térfogatú sütőkosárral is rendelkeznek, így egyszerre nagyobb mennyiségű ételt is el tudunk vele készíteni. A kosár speciális tapadásmentes felülete pedig biztosítja, hogy az ételek ne ragadjanak le, így tálalás után akár azonnal betehetjük a következő adag ételt sülni.

Zöldebben a konyhában is

A környezetvédelmi szempontok egyre több vásárló számára meghatározóak a vásárlásnál, így nem meglepő, hogy a konyhai eszközök ökológiai barát jellegére is egyre több figyelem irányul. Az airfryer készülékek energiahatékony tervezésének köszönhetően kevesebb áramot fogyasztanak a hagyományos sütőkhöz és tűzhelyekhez képest. Ez a csökkentett energiafogyasztás pedig nem csak pénztárcánknak kedvez, hanem hosszabb távon a környezetünket is védi.

- bdpst24.hu

Check Also

Jön a víz, úszik a kocsi: így autózzon árvíz idején!

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb árvize sújtja Kelet-Közép-Európát. Ilyen helyzetben életünk minden területét, így az …