A Viberrel egyszerűbb az iskolakezdés

A Viberrel egyszerűbb az iskolakezdés

Újra elkezdődött az iskola, de ahelyett, hogy visszatérnénk a régi rutinhoz – itt az ideje, hogy kialakítsunk egy újat, amely jobban igazodik az igényekhez. A Viber segíthet abban, hogy rendszerezettek maradjunk, ne felejtsünk el semmit, ne maradjunk le semmiről, és közben jól érezzük magunkat.A diákok és a pedagógusok a tanulásra, a fejlődésre és a kapcsolatokkal teli tanévkezdésre készülnek. Digitális világunkban a kapcsolattartás és a szervezettség fontosabb, mint valaha. A Viber, a sokoldalú kommunikációs applikáció ideális társ az iskolába visszatérés időszakában is. Megmutatjuk, hogyan lehet hasznos társ a Viber az iskolakezdés során.

A legfontosabb információk forrásaMindenkivel előfordul, hogy a figyelmük éppen akkor lankad, amikor valami fontos dologra kellene emlékeznünk. Mi a házi feladat? Mit kell vinni az iskolába? Mikor lesz a dolgozat? A Viber csoportok ebben is segíthetnek. Létrehozható egy csoportos beszélgetés az osztály összes diákjával vagy a szülőkkel, és minden hiányzó információ megtalálható. Egy csoportnak 250 felhasználó is tagja lehet, így nem kell kihagyni senkit. A tanároknak a Viber ideális ahhoz, hogy fontos információkat osszon meg az egész osztállyal – nyitni kell egy Viber-közösséget, hozzá kell adni a diákokat vagy a szülőket, majd beállítani, hogy csak a nevelők (mint adminok) írhassanak benne. Így elkerülhető a szokásos „zajongás”, ami akkor keletkezik, ha sokan vesznek részt egy csevegésben, és biztos lehet benne, hogy senki sem marad le a fontos információkról. További előnye, hogy ha valaki nem tagja egy közösségnek a kezdetektől, akkor is láthatja az összes hozzászólást az elejétől kezdve, amikor tagjává válik. Mind a csoportos csevegések, mind a közösségek lehetővé teszik, hogy az összes résztvevő véleményt nyilváníthasson közvélemény-kutatásokon keresztül. Továbbá ellenőrizhető, hogy mennyire figyeltek oda és emlékeztek arra, amit mondtak nekik – rendelkezésére áll egy kvíz opció, amellyel gyorsan tesztelhető, hogy tudják-e a helyes választ.

A megosztás gondoskodás A diákok tanulmányai során a fájlok és dokumentumok megosztása mindennapos feladat. A Viber segítségével különböző formátumú fájlokat lehet küldeni és fogadni, így az előadásjegyzetek, prezentációk vagy háttéranyagok megosztása még egyszerűbbé válik. Ez a funkció könnyű hozzáférést biztosít minden szükséges dokumentumhoz.

Egy nagyszerű hely szórakozáshoz és emlékgyűjtéshez

Ha tetszik egy videó, amely az osztállyal készült – átalakítható GIF-fé, és maradandó emlékké az egész csoport számára. A Viber segítségével a fényképeknés videók GIF-ekké alakítva könnyen megosztható másokkal. Emellett a matricakészítő funkció segítségével az osztály minden tagjának készülhet matrica a beszólásaikkal vagy legviccesebb idézeteikkel, de ez a lehetőség használhat a tanárok megjegyzéseinek megosztására is. Csak ne felejtsük, hogy mindezt mások iránti tisztelettel és a legjobb szándékkal tegyük!Emellett a matricapiacon megtaláhatók az idei szezon egyedi Back2School matricái (mobilon elérhetők az alábbi linken: viber://more/stickermarket/stickers.541600), amelyek színt visznek az új tanév első napjaiba.Hogy felrázza egy kis agytornával, és beindítsa a tanulási „gépezeteket”, a Viber egy szórakoztató kvízzel is készült, valamint egy különleges lencsével is, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a helyesírási tudásukat is.Elérhető bárhol, bármikorNem kell többé időt pazarolni arra, hogy a megosztott információkat keressük. Akár okostelefont, táblagépet vagy számítógépet használunk, a Viber több platformon is elérhető. Ez a platformokon átívelő kompatibilitás biztosítja, hogy az eszközöktől függetlenül hozzáférhessünk az üzenetekhez és bárkivel kapcsolatban maradhassunk.És még ha esetleg nem emlékszünk, hogy pontosan kivel, milyen fontos információt cseréltünk, a keresési lehetőség mindent megkönnyít: csak be kell írni az emlékezetes kulcsszavakat, és az összes olyan csevegés, amelyben ezek megtalálhatók, fel lesz sorolva. Így könnyen megtaláló minden, amire szükség van.Összefoglalva, a Viber kiváló eszköz az iskolába való visszatérés időszakában, mivel számos kommunikációs és szervezési funkciót kínál, amelyek megfelel a diákok és a pedagógusok igényeinek. A felhasználóbarát kezelőfelületnek, az adatvédelmi funkcióknak és a sokoldalúságnak köszönhetően a legjobb választás a kapcsolattartáshoz, a szervezettséghez és a produktivitáshoz a tanév során. Mindez és még sok más dolog teszi a Vibert az egyik kedvenc kommunikációs alkalmazássá. Ahogy egy újabb tanévre készülünk érdemes megfontolni, hogy a Viberrel bővítsük az eszköztárat, egyszerűsítsük a kommunikációt, és fokozzuk a tanulmányi sikereket.

About bdpst24.hu

Check Also

Sporttal egy elfogadóbb társadalomért

Elindult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Scitec Nutrition közös kampánya Fogyatékossággal élő és mozgássérült …