Új előadókat mutat be Majka és a Margaret Island a Yettel Stage ingyenes 5G Szuperkoncertjén

  • Így kerülhetsz egyensúlyba új zenékkel

Mindig ugyanazt a pár albumot hallgatod újra és újra, vagy szívesen merülsz el új előadók zenéiben? Kutatások is igazolták, hogy az új zenékre leginkább fiatalkorunkban vagyunk nyitottak, más tanulmányok viszont pont arra világítanak rá, hogy az újdonságok és a jó zenék pozitív hatással vannak az életünkre. Új zenék, friss tehetségek megismerésére nyílik alkalom október 8-án Budapesten a Yettel Stage ingyenes 5G Szuperkoncertjén, ahol Majka és a Margaret Island egy színpadon lép fel a feltörekvő KACAJ, Perrin és a The Pontiac zenekarokkal. 

Kutatás: érdemes nyitottnak maradni az új zenékre

Kutatások szerint az emberek többsége az életkor előrehaladtával egyre kevésbé nyitott új zenék és előadók felfedezésére, és inkább a jól bejáratott előadókat hallgatja. Bár a megkérdezettek fele szívesen szánna több időt új zenékre, az időhiányra vagy a zavarba ejtően széles kínálatra hivatkozva mégsem teszi ezt. Pedig az új élmények – különösen az olyan közösségi élmények, mint egy koncert – amellett, hogy építik a személyiségünket, erősítik a kollektív összetartozás élményét és felöltenek.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a zenehallgatás stimulálja az agyat és befolyásolhatja a mentális folyamatokat – segít a stresszoldásban, és javíthat a hangulatunkon. A ritmus több készség fejlesztésében is meghatározó, az anya éneke például kisgyermekkorban hozzájárul a nyelv megértéséhez és annak későbbi helyes használatához. Az új zenék felfedezése pedig összefügg a nyitottsággal, ami segít a változásokhoz való alkalmazkodásban, valamint hozzájárul a mentális és érzelmi stabilitáshoz.

Hol érdemes új zenéket keresni?

Az elrejtett lemezboltokban való kutakodás korát ma már szinte teljesen leváltották a digitális megoldások. A zenei streamingszolgáltatók (például Spotify, iTunes, Deezer, YouTube Music) rendelkeznek olyan funkcióval, ami az ízlésünk és zenehallgatási szokásaink alapján javasol új előadókat és dalokat, de a legsikeresebb dalok és feltörekvő előadók ma már legtöbbször a közösségi médiában, akár TikTok videókban futnak be elsőként.

Ha útközben hallunk meg egy izgalmas új számot, elég csak előkapni a mobilunkat, és a Shazam vagy a SoundHound zenefelismerő appal rákeresni az előadóra és a dal címére. Sokszor persze a személyes ajánlások a legtalálóbbak. A technológia segítségével a barátaink egy mozdulattal megoszthatják velünk a kedvenc zenéik playlistjét, de érdemes követni a kedvenc előadóink közösségi felületeit is izgalmas kollaborációkért vagy ajánlásokért, és persze az élő koncertek előzenekarai között is felfedezhetünk új kedvenceket.

A digitális lehetőségeket hozza egyensúlyba az élő koncertek varázsával a Yettel Stage platform, amelynek küldetése, hogy három különböző stílus befutott előadóinak támogatásával országos ismertséghez segítse a feltörekvő zenekarokat. Majka a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódó Perrint karolja fel, a Margaret Island a The Pontiac-et, amelynek dalaiban az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik; a Punnany Massif pedig a modern, progresszív, mégis autentikus zenekart, a KACAJt, amely a népzenét vegyíti a modern popzenei műfajokkal.

Új előadókat felfedezni egy különleges szuperkoncerten

A Yettel Stage feltörekvő előadóit bárki meghallgathatja október 8-án Budapesten a Szabadság téren a Yettel Stage 5G Szuperkoncerten, ahol Majka és a Margaret Island mellett fellép a KACAJ, Perrin és a The Pontiac. A belépés ingyenes, a koncert pedig a Yettel 5G hálózata segítségével online streamen is követhető lesz.

További információ: tehetsegtolhangos.yettel.hu

 A koncert beharangozó videója

- bdpst24.hu

Check Also

STRAND: Vakáció akció: most 5 jegyet kapsz 4 áráért!

Végre itt a vakáció, ennek örömére csoportos jegyakciót és új bejelentéseket hoztunk nektek. Jó hírünk …