Itt jó nőként (is) dolgozni!

  • Az AVON hiánypótló irányelvekkel támogatja munkavállalóit

A nők hátrányos megkülönböztetése a mai napig problémát jelent társadalmunkban. A munkaerő piacon nehezebben találnak munkát és az Eurostart 2020-as felmérése alapján hazánkban átlagosan 17,2%-kal kevesebbet keresnek férfi társaiknál. A „Nők vállalataként” is emlegetett AVON globális szinten és hazánkban is hosszú évek óta dolgozik azon, hogy mindenki számára a lehető legjobb munkahely legyen, és olyan szervezeti kultúrát alakítson ki, amely a nők számára is megfelelő körülményeket biztosít.

Az AVON az elmúlt években számos olyan szervezeti változtatást eszközölt, amellyel hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat növelje népszerűségét a munkaerőpiacon, a férfiak és a nők körében egyaránt. Nemrégiben több új irányelvet építettek be a vállalat működésének mindennapjaiba, amelyek a munkavállalók jóllétét segítik elő, figyelembevéve például a női munkavállalók sajátos igényeit – hiszen nem csupán a Tanácsadók többsége, de az AVON vezérigazgatója és a munkatársaik 67%-a, valamint kutatóik 70%-a is nő -, tágabb kontextusból szemlélve pedig a szépségipari vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenyégét is támogatni tudják.

Az AVON nemzetközi szinten, hosszú évek óta elhivatottan dolgozik két társadalmi probléma enyhítésén, nagy összegű pénz- és termékadományokkal támogatja a mellrák elleni és a kapcsolaton belüli erőszak megfékezéséért folyó küzdelmeket. E két alapvető CSR területet érintő tevékenysége mellett, munkatársait is biztatja és támogatja abban, hogy társadalmi munkát végezzenek. A Munka törvénykönyve által meghatározott szabadságokon felül ezért évente 3 nap fizetett szabadnapot biztosít minden foglalkoztatott számára, amennyiben ezeken a napokon önkéntes munkát vállalnak. 

A kapcsolaton belüli erőszak elleni küzdelem nem csupán a szépségmárka külső kommunikációjában játszik nagy szerepet, hanem az AVON működésének teljes hálózatát átjárja. A vállalati kommunikációs csatornákon keresztül rendszeresen felhívja Tanácsadói és Koordinátorai figyelmét a nemi megkülönböztetésen alapuló erőszak jeleinek felismerésére és a bántalmazottak támogatásának megfelelő módjaira.  Ezenfelül pedig a vállalat munkatársainak is igyekszik segítséget nyújtani. A 2020-ban kidolgozott, globális Gender Based Violance protokollján keresztül országonként kinevezett, képzett nagykövetek közreműködésével nyújt támogatást a családon belüli erőszakot elszenvedett alkalmazottai számára.

Az AVON célja, hogy biztosítsa munkavállalói számára a munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly megteremtésének lehetőségét, valamint képességeik maximális kihasználását. Rugalmasság és támogatás jellemzi a vállalat vezetését, munkájuk során igyekeznek figyelembe venni alkalmazottjaik sajátos igényeit és odafigyelnek arra, hogy a munkakörnyezet mindenki számára inspiráló és kellemes legyen. A vállalat rugalmasabb munkaidőt kínál a munkavállalóknak, szabadidőt biztosít, ha orvosi vizsgálatra, vagy egészségügyi szűrésre kell menniük, valamint az idén bevezetett „Menopauza iránymutatás”-ban összefoglalt irányelvek segítségével biztosítja a szükséges támogatást az ezen életszakaszban levő munkavállalóinak is, és mindent megtesz azért, hogy megkönnyítse ezt az időszakot számukra. 

Az AVON irányelvei között mindig nagy szerepet játszott a társadalmi felelősségvállalás és a munkavállalók magasszintű támogatása nemtől, nemi hovatartozástól és életkortól függetlenül, hiszen megfelelő munkakörülmények biztosításával, a munkavállalók igényeinek meghallgatásával és figyelembevételével mindenki számára kívánatos munkahely teremthető. 

Az AVON aktuális termékkatalógusát a következő linkre kattintva lapozhatod át:

https://hu.avon-brochure.com/c06_hu_2021/?ic_campaign=2021C5&ic_source=organic-inm&ic_medium=home-header-imb

www.avon.hu 

- bdpst24.hu

Check Also

Kádár-kocka-kiállítás a Skanzenben

A KOCKAHÁZ. LAKÓHÁZ, ÉLETFORMA ÉS ANNAK REPREZENTÁCIÓJA A KÁDÁR-KORBAN címmel nyílt kiállítás június 21-én a …