Békében lenni a saját furcsaságunkkal – megjelent a Doggos új dala és klipje

A 2017 végén alakult Doggos a ‘Kikeltető’ című tehetségkutatóban bukkant fel először, azóta pedig ezer arcukat mutatták meg a közönségnek.

Zenéjükben ugyanúgy elfér a pop, az indie és a glam-rock, mint a feszes, garázsos riffelés és a giccses ballada. Ezt fejelik meg egy újabb

csavarral: a most megjelenő új dal ugyanis az első, amit magyar nyelven írtak. A Hozzám van szerencséd a hamis magabiztosság témakörét járja körbe, és egy egysnittes klip is készült hozzá.

A Doggos (Hanzli Fanni – ének; Kárai Bence – gitár; Éreth Szabolcs – gitár; Serfel Boglárka – basszusgitár; Hegyes Tamás Maugli – dobok)  tavaly nyáron jelentkezett legutóbb EP-vel (It’s Not Just A Phase, Mom), ami a nőiség különböző fázisait dolgozta fel, és egy zeneileg is tágas univerzumba kalauzolja el a hallgatót. A nem mellesleg három Magyar Klipszemle jelöléssel is büszkélkedő zenekar dalról dalra egészen új spektrumokat jár be, és ez alól a Hozzám van szerencséd sem kivétel. Saját bevallásuk szerint a változásnak több összetevője van: egyrészt tavaly év végén új dobos került a posztra, aki egészen más vibe-okat hozott az egyvelegbe. Másrészt most először dolgoztak producerrel, nevezetesen Ligeti Györggyel (ex-Zagar), a közös munka pedig egy sokkal letisztultabb összképet eredményezett.

 

Eddig csak mentünk a saját fejünk után, és nem volt senki, aki egyszer csak bejött volna a próbaterembe és megmondta volna, hogy “gyerekek, hát nem halljátok, hogy ez a rész szar?”. Most meg volt ilyen is.” – mesélte Kárai Bence (gitár), majd Hanzli Fanni (ének) hozzátette:

Ez szerintem segítette azt is, hogy kicsit levetkőztük az egónkat, és sokkal nyitottabbá és elengedőbbé váltunk a munkafolyamatok során.”

Végül, de nem utolsó sorban a legszembetűnőbb változás, hogy történetük során először írtak magyar dalszöveget. Azt akarták, hogy a szöveg ugyanolyan megkerülhetetlen eleme legyen művészetüknek, mint a zene.

Eleinte nagyon tartottunk a magyar dalszöveg gondolatától, viszont nagyon szerettük volna az azzal járó őszintébb és közérthetőbb hangnemet magunkénak tudni, így egyfajta kihívássá vált számunkra.” – mondta el Éreth Szabolcs (gitár).

A Hozzám van szerencséd tehát sok szempontból mérföldkő a Doggos számára, ami a hamis magabiztosság témakörét járja körbe. Eredetileg kitűzött célja sem mindennapi: szerették volna a lehető legjobban és legtömörebben összefoglalni Fanni karakterét, egyfajta tükröt mutatni és segíteni saját maga elfogadásában. A dal egyébként általánosságban is értelmezhető: fontos, hogy megbékéljünk magunkkal, a hibáinkkal és furcsaságainkkal együtt.

A számhoz ráadásul egy különleges, egysnittes klipet is készített a SoulCase Studio és az Odesa Films közösen. A kisfilm egy kocsma elől indul, majd javarészt egy szűkös kisbuszban játszódik, amiből természetesen akadtak megmosolyogtató szituációk a forgatáson.

“Többször is sikerült villantanom ebben a rövid ruhában, de annyira elkapott a teljesítési kényszer hogy ki tudtam zárni. Van is olyan felvétel szerintem ahol nagyon csúnyán leolvasható a számról, ahogy anyázok a hátsó ülésen.” – mondta el Fanni.

“Nekem az volt a kedvencem, hogy Sanyibácsi – a klip elején látható kocsma tulajdonosa – különösebb győzködés nélkül bevállalta, hogy felhúz egy kimonót, megfog egy korsó sört és kiül a kocsma elé statisztának. Szerintem akkor még nem tudta, hogy ezt az egész felvételt 5-6 alkalommal meg fogjuk ismételni, mivel egysnittes az egész, és a végére azért már látszott rajta is, hogy lankadt a lelkesedése. Mégegyszer köszi, Sanyibá!!!” – tette hozzá Bence.

A Doggos a tervek szerint a nyári szezon után most a dalszerzésre koncentrál. Új, teljes egészében magyar nyelvű EP-jük megjelenése jövő év elején várható. 

Doggos – Hozzám van szerencséd

- bdpst24.hu

Check Also

Mozgásra buzdít a Technogym a 2024-es párizsi olimpia kapcsán

Elstartolt a MOVE-ok gyűjtése Hamarosan kezdetét veszi a 2024-es párizsi olimpia, így a sport szeretete …