Nagyobb tűzzel ég az IST IST új lemeze

A Light A Bigger Fire szeptember 20-án jelent meg, a saját kiadójuknál  kihozott lemezen pedig Joe Cross volt a producer, aki többek közt a Hurts és Louis Tomlinson anyagain is dolgozott. A várva várt negyedik albumot hamarosan élőben is hallhatjuk a poszt-punk zenekar első magyarországi koncertjén, november 14-én, a Dürer Kertben.

A Light A Bigger Fire a manchesteri zenekar Top 50-es listába került, Protagonists című lemeze folytatása. A zenekart korábban már többször méltatta a BBC Radio1, a The Times és sok más rangos médium, intenzív élő koncertjeikkel és DIY munkamoráljukkal félelmetes hírnevet szereztek maguknak. Anyagaikat saját, Kind Violence Records nevű kiadójukon keresztül jelentetik meg, ahogy új lemezüket is, amelyet az eddigi legerősebbként jellemeztek.  Ehhez az albumhoz Joe Cross produceri képességeit vették igénybe, akinek lenyűgöző önéletrajzában olyanok szerepelnek, mint a Courteeners, a Hurts, Louis Tomlinson és a Slow Readers Club.

Jelenleg ez a legjobb változatunk.” – jelenti ki magabiztosan Adam Houghton énekes. „Mindig is büszkék voltunk minden albumunkra, amit eddig kiadtunk, de néha az ember később elgondolkodik, hogy vajon hagytunk-e valamit a stúdióban, és vajon ki tudtunk volna-e hozni valami pluszt néhány dalból. Ennél a mostani albumnál nincs meg ez az érzés.”

„Az album címe a legkevésbé sem rejtélyes. Minden, amit csinálunk, és amin egy ideje már dolgozunk, azt egy szinttel feljebb emeltük. Az élő koncertek mindig is a névjegyünk voltak, de ez a lemez egyenrangúvá teszi a stúdiómunkánkat.”

A Light A Bigger Fire megjelenését követő őszi turnén a zenekar több új országban is bemutatkozik, köztük először játszanak nálunk is november 14-én, a Dürer Kertben. A csapat tavaszi turnéján kilenc országban, 8000 ember előtt lépett fel és olyan legendás helyszíneken is teltház előtt játszottak, mint a holland Melkweg. 

Jegyek kaphatók a www.livenation.hu oldalon. 

Jegyek:
https://www.livenation.hu/show/1489672/ist-ist/budapest/2024-11-14/hu

Light A Bigger Fire:
https://ististmusic.bandcamp.com/album/light-a-bigger-fire 

- bdpst24.hu

Check Also

Afrikától Bonchidáig – a nemzetközi rádiók után végre digitálisan is pörgethetjük a Qualitons új lemezét

A tavaly december óta újra aktív The Qualitons tavasszal telt házas koncerten mutatta be negyedik …