Szabó Barnabás a VELUX Cégcsoport új üzemeltetésért és ellátásért felelős vezérigazgató-helyettese

Új üzemeltetési és ellátási vezérigazgató-helyettest nevezett ki a VELUX Cégcsoport: Szabó Barnabás 2024. szeptember 1-jétől felel a terület irányításáért és fejlesztéséért annak érdekében, hogy fenntartsák a vállalat versenyképességét, értéket teremtsenek partnereik és ügyfeleik számára, valamint teljesítsék a VELUX Cégcsoport fenntarthatósági célkitűzéseit. A kinevezés mellett Barnabás a VELUX Cégcsoport Vezetői Testületének tagjává is vált.

Szabó Barnabás korábban a nemzetközi autóipari beszállító, a HELLA GmbH Világítástechnikai Üzletágának Globális operációs vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be (2022 óta a Forvia Csoport tagjaként). Először 2015-ben csatlakozott a HELLA Elektronikai Üzletágához Sanghajban, majd később egy 15 gyárból álló globális hálózatért felelt három régióban, összesen 3,5 milliárd eurós forgalommal. Ezen felül ideiglenesen a HELLA Észak-Amerika kereskedelmi és operációs tevékenységeit is vezette. 

„Az üzemeltetési és ellátási terület kulcsfontosságú a VELUX Cégcsoport stratégiai célkitűzései kapcsán – ez a vállalat működésének gerince és alapvető eleme a versenyképesség biztosításához és fenntarthatósági célok eléréséhez. Szabó Barnabás jelentős tapasztalatának köszönhetően biztosak vagyunk benne, hogy kiváló választás a pozícióra és a VELUX Cégcsoporthoz egyaránt, általa biztos kezekben tudhatjuk az üzemeltetési és ellátási terület irányítását, biztosítva a stratégiai céljainak elérését” – mondta Lars Petersson, a VELUX Cégcsoport vezérigazgatója.

A szakember új szerepében egy körülbelül 6000 fős csoportért felel majd, feladatai közé tartozik a versenyképesség, a relevancia és az ügyfelek számára nyújtott értékek megerősítése.

Már nagyon vártam, hogy csatlakozhassak a VELUX Cégcsoporthoz. Azonnal éreztem, hogy megvan az összhang köztünk: azonos az elképzelésünk és a gondolkodásmódunk a pozícióról, valamint arról, mennyire fontos az üzemeltetés és az ellátás teljes integrációja a lehető leghatékonyabb működés érdekében más területekkel” – mondta Szabó Barnabás. “Különösen vonz az a kihívás, hogy a gyártást az automatizált digitalizáció irányába fejlesszük, valamint, hogy a teljesítményt mind operatív, mind pénzügyi szempontból növelni tudjuk. Ez egy rendkívül összetett feladat, de globális szinten és különböző régiókban már sikeresen kezeltem hasonló kihívásokat. Izgalmas út áll előttem, amelyre örömmel lépek rá.”

Szabó Barnabás

Szabó Barnabás gépészmérnökként végzett, aki munkája során az üzemeltetés teljes értékláncára kiterjedő tapasztalatra tett szert. A HELLA előtt a C. Rob Hammerstein autóipari ülésgyártónál és a kábelgyártó LEONI-nál dolgozott 15 évig. 13 évet töltött Kínában, jelenleg Budapest közelében él feleségével és két gyermekével.

- bdpst24.hu

Check Also

A Groupama Biztosító több százmilliós kárkifizetésre számít a hétvégi viharok és az áradások következtében

A hétvégi heves viharok és esőzések miatt a Groupama Biztosító már hétfőn megerősítette kárszakértői jelenlétét …