Óriási sikerrel debütált a „Volt öt évünk” a Karinthy Színházban!

  • Fergeteges ovációval zárult Jason Robert Brown „Volt öt évünk” című musicaljének premierje a Karinthy Színházban.
  • A közönség vastapssal köszönte meg a felejthetetlen élményt!
Az előadás egy különleges, két szereplős musical, amely Cathy és Jamie kapcsolatának öt évét mutatja be két nézőpontból. Cathy története a kapcsolat végéből indulva halad visszafelé, míg Jamie az elejétől előre. A múlt és jelen váltakozásával, a humor és szenvedély elegyével a musical mindenkit magával ragad.
Chicagóból indult útnak majd meghódította a Broadway-t, majd most 2024 szeptemberében megérkezett a Karinthy Színház színpadára, Dallos Bogi és Puskás Peti főszereplésével. Az előadást Michael Rakhlin rendezte, a zenei vezetést Grósz Zsuzsanna látta el, és élő zenekar kíséri a produkciót. A színpadi mozgást Lénárt Gábor, az elbűvölő díszletet pedig Aleksandra Khakhan tervezte.  A magyar szöveget Zöldi Gergelynek köszönthetjük.
Olt Tamás, a Karinthy Színház igazgatójának nyilatkozata:
„A Karinthy Színház mindig is a műfaji sokszínűségre törekedett, és nagy örömömre szolgál, hogy ezt most tovább bővíthetjük, a „Volt öt évünk” című különleges musicallel. Színházunk repertoárjában a prózai előadások, vígjátékok és thrillerek mellett most már a kortárs zenés színház is helyet kap. Ez is bizonyítja, hogy a Karinthy Színház mindig a legfrissebb színház művészeti irányokat és hangokat hozza el a magyar közönség számára. A legmagasabb színvonalat képviselve. „
Dallos Bogi így nyilatkozott az előadásról: „A mi kapcsolati dinamikánkban is felfedezhetők hasonlóságok a darabbeli karakterekkel, hiszen mi is művészek vagyunk, ráadásul októberben lesz öt éve, hogy együtt vagyunk. Ugyanakkor a színpadon teljesen el kell választanunk a szerepeket a saját életünktől. Itt Cathy és Jamie történetét meséljük el, amelyben mindenki egy kicsit magára ismerhet.”
Puskás Peti: „Elképesztő próbafolyamat volt és egyben egy hatalmas érzelmi hullámvasút számunkra. Egyrészről csodálatos a feleségemmel együtt dolgozni, másrészről bizonyos jelenetek nagyon fájdalmasak is. A történetet két különböző idősikon, más-más perspektívából mutatjuk be. Az én karakterem a darab végén éli meg az elválás keserűségét, a Bogi által megszemélyesített Cathy pedig az előadás elején. Aki már valaha élt át szakítást, annak minden kudarcával és sebezhetőségével, az tudja milyen fájdalmas lehet. Amikor a darab fináléjában ott állok a feleségemmel szemben és a jelenet szerint elhagyom, akkor óhatatlanul előtörnek gyötrő érzések. Többek között ezért zseniális ez a darab. A szerző, Jason Robert Brown úgy írta meg, hogy nem csak a nézők, de mi is átéljük a színpadon Cathy és Jamie szerelmének minden szakaszát.”
  • A szeptember 14-i premier előtti nagy érdeklődés miatt egy exkluzív bemutatót is tartottak.
  • Az eredeti New York-i produkció létrehozói: Arielle Tepper és Marty Bell.

  • Az első előadást a Northlight Theatre (Chicago, Illinois, USA) állította színpadra.
  • A színdarab bemutatását a Music Theatre International (www.mtishows.eu) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) közötti különleges megállapodás tette lehetővé.

Fotó credit: Forgács Bea – Karinthy Színház 

- bdpst24.hu

Check Also

Jön a víz, úszik a kocsi: így autózzon árvíz idején!

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb árvize sújtja Kelet-Közép-Európát. Ilyen helyzetben életünk minden területét, így az …