Díjnyertes AI megoldással segíti az oktatást a magyar startup

  • most további 300 ezer eurót kaptak a nemzetközi terjeszkedésre  
  • 326 ezer euró befektetést kapott a budapesti székhelyű Redmenta, nem sokkal azt követően, hogy díjazták a világ legrangosabb oktatástechnológiai versenyén, a Bett Awards-on.
  • AI-alapú, innovatív platformjuk fejlesztésére, és új piacok meghódítására fordítják a forrást, hogy még több tanár és diák számára tegyék elérhetővé megoldásaikat.

A Mesterséges Intelligencia valamennyi iparágat villámsebességgel forgat fel, így az oktatásban sincs ez másképp, ma már számos eszköz áll a tanárok és diákok rendelkezésére, amely javíthatja a tanulási élményt.

A Magyarországon jól ismert feladatlap-készítő alkalmazás, a Redmenta egyedi módon építette be a mesterséges intelligenciát a már meglévő platformjába: az AI tartalomgenerátor különböző tanulási célokra, egyénekre szabva tud anyagot létrehozni, amely jelentősen megkönnyíti a tanárok számára a feladatlapok, dolgozatok elkészítését. A Redmenta olyan AI modell-agnosztikus platformot épít, amely kihasználja a nagy nyelvi modellek (LLM-ek) erősségeit, de ellentétben az AI-modellekkel, úgy tud interaktív tartalmakat előállítani, hogy azok összhangban vannak a helyi szabványokkal, tantervekkel és különböző tanulási célokkal. Ezáltal az egyébként is elfoglalt tanárok munkaterheit jelentősen csökkenti, legalább heti 4 órát megtakarítva számukra.

Intenzív hónapok állnak a cég mögött, a tavalyi évben ugyanis feltűntek a Cápák Között című műsorban, idén pedig az oktatás Oscar-díjaként elhíresült Bett Awards-on diadalmaskodtak az “AI az oktatásban” kategóriában. Talán ezek is hozzájárulhattak, hogy májusban újabb mérföldkőhöz érkezett a vállalkozás: 326 ezer euró befektetést sikerült összegyűjteniük.

A legfrissebb finanszírozási kör nem csak hazai, de nemzetközi érdeklődésre is számot tartott. Befektetőik közt tudhatnak olyan neves személyiségeket, mint például Varga Zoltán, aki a Central Media Group tulajdonosaként a régió kiemelkedő médiamogulja, vagy a széles oktatási portfólióval rendelkező STRT Holding Nyrt, melyet Balogh Péter ‘Petya’, a Cápák Között egyik cápája vezet. A csapathoz csatlakozott még a hongkongi székhelyű Waris Candra is, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik az APAC régióban a közoktatás területén, elsősorban partneri kapcsolatok és együttműködések kiépítésében. Ehhez a neves listához csatlakozott a Redmenta két korábbi befektetője, Fülöp András, a Deloitte korábbi vezérigazgatója és Csillag Péter, a Hungarian Business Angel Network elnöke, és a Redmenta korábbi vezető befektetője.

A cég elsődleges célja a nemzetközi terjeszkedés, hogy innovatív megoldásaik minél több tanár és diák számára elérhetővé váljanak világszerte. Jelenleg pilot projektekkel kísérleteznek számos országban, többek között Hongkongban, Tajvanon, Görögországban, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, Indiában és Norvégiában. Hosszú távú stratégiájuk további terjeszkedési terveket foglal magában a Közel-Keleten, Délkelet-Ázsiában és az Egyesült Államokban is.

A startup társalapítója, Visy Zoltán, pozitív kilátásait osztotta meg a jövővel kapcsolatban. „Magabiztosságot és önbizalmat ad számunkra, hogy mostanra egy rendkívül sokszínű befektetői és tanácsadó csapat áll a Redmenta mögött, akik kitartóan hisznek a fenntartható növekedésünkben egy olyan gyorsan változó iparágban is, mint az oktatástechnológia.”

- bdpst24.hu

Check Also

Continental: Közösen a tisztább erdőkért

 idén is várják a sport és a természet szerelmeseit a Continental Erdőtisztító Túranapon és Terepfutáson …