Hungarocell: Mit érdemes tudni az egyik legmegbízhatóbb hőszigetelőről?

A hőszigetelő anyagok használata ma már nélkülözhetetlen a modern építészetben, mivel jelentős mértékben javítják az épületek energiahatékonyságát, csökkentik a fűtési és hűtési költségeket, ezáltal még a háztartások szén-dioxid-kibocsátását is csökkentik — elősegítve mindezzel a lokális előnyök mellett a globális környezetvédelmet is. 

Emellett sok más pozitív tulajdonsággal is rendelkeznek, például javítják az épületek belső környezetének minőségét, illetve csökkentik a huzat, a páralecsapódás és a zajszennyezés mértékét, ezáltal nem csoda, hogy az ingatlanok piaci értékét is nagymértékben képesek megnövelni.

De vajon melyek azok a hőszigetelő anyagok, amelyek valóban rendelkeznek ezekkel a pozitív tulajdonságokkal?

Melyek a legjobb hőszigetelő anyagok?

A szakértők és építőipari szakemberek általában a kőzetgyapottal, az üveggyapottal, a poliuretánnal és a polisztirollal (vagy más néven hungarocellel) dolgoznak — ezek mindegyike kiváló hőszigetelő képességekkel bír. 

  • Kőzetgyapot: Magas hőállóságú és tűzálló anyag, amely kiváló hőszigetelést és hangszigetelést biztosít az épületekben.
  • Üveggyapot: Könnyű, rugalmas anyag, amely kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és gyakran használják otthoni szigetelésre.
  • Poliuretán: Nagyon hatékony hőszigetelő, amely szorosan illeszkedik a résekhez és repedésekhez, így kiválóan alkalmas akár a hézagok tömítésére is.
  • Polisztirol (hungarocell vagy EPS hőszigetelés): Könnyű, költséghatékony szigetelőanyag, amely különösen jól alkalmazható nedvességnek kitett területeken.

Az alábbiakban mind közül a legnépszerűbbet mutatjuk be — a hungarocellt!

Hungarocell hőszigetelés

A polisztirol, vagy más néven hungarocell, egy rendkívül költséghatékony hőszigetelő anyag, ami olcsó árának és remek hőmegtartó képességének köszönhetően igen népszerű választássá vált az építőiparban. A szakmában EPS hőszigetelésként hivatkoznak rá a szakemberek.

Ennek a szigetelőanyagnak a könnyű súlya garantálja az egyszerű kezelhetőséget és telepítést, anélkül, hogy jelentős terhet róna az épület szerkezetére. Emellett kiemelkedő nedvességállósággal is rendelkezik, ezáltal különösen jól alkalmazható olyan helyeken, ahol a nedvesség vagy pára problémát jelenthet, például pincékben vagy földszinti helyiségekben. Mindezeken felül pedig a polisztirol kiváló hőszigetelő képességekkel is rendelkezik, amely segít csökkenteni az energiafelhasználást, ezáltal hozzájárulva az épületek energiahatékonyságához.

Azon kívül, hogy a polisztirol (hungarocell) költséghatékony és könnyen kezelhető, még akad néhány további fontos jellemzője:

  • Hosszú élettartam: Ellenáll az időjárás viszontagságainak és a biológiai lebomlásnak, így hosszú távon megtartja szigetelő képességét.
  • Változatos felhasználhatóság: Többféle formában és vastagságban kapható, így sokféle építési célra alkalmazható, legyen szó új ingatlanok építéséről vagy meglévők felújításáról.
  • Környezeti előnyök: Mivel a polisztirol egy igencsak hosszú távú megoldás, ezért kisebb környezeti kárral jár a telepítése, mint a hatékonyabb, ugyanakkor kisebb élettartammal rendelkező termékeknek.

Összességében tehát az EPS hőszigetelés egy rendkívül sokoldalú és hatékony megoldás mind a hő, mind pedig a hűvösség megtartásához!

Képek forrása: Freepik.com

- bdpst24.hu

Check Also

A növényi étrend nem megszorítás, hanem lehetőség

Tíz évvel ezelőtt még furcsán, kétkedve néztünk a vegán étkezési trendekre, a teljes egészében növényi …