Az AUTO BILD két díjjal is kitüntette a Continental téli gumiabroncsát

  • A Continental WinterContact TS 870 P téli gumiabroncsa kettős sikert aratott a német szaklapokban
  • Az AUTO BILD Allrad és az AUTO BILD Sportscars egyaránt a legjobbnak számító „példás” minősítéssel díjazta a Continental abroncsát
  • A teszteket egy 245/45 R 18 méretű gumiabronccsal felszerelt, összkerékhajtású Cupra Formentoron és egy 235/35 R 19 méretű gumiabroncsokkal felszerelt, szintén összkerékhajtású BMW M135i-n végezték

A német AUTO BILD Allrad és AUTO BILD sportscars autós magazinok gumiabroncs-szakértői egyetlen nap alatt kétszer is a „példás” minősítéssel díjazták a Continental WinterContact TS 870 P-t (a tesztek IDE kattintva érhetők el, német nyelven). Mindkét magazin kiemelte a Continental gumiabroncs kiemelkedő biztonsági színvonalát. Az AUTO BILD Allrad tesztelői „első osztályú abroncsként” értékelték, amely havas és vizes útfelületen egyaránt kiváló vezetési tulajdonságokkal bír, megfelelő biztonsági tartalékokkal vízre felúszás (aquaplaning) esetén, rövid fékúttal és alacsony gördülési ellenállással. Az AUTO BILD Sportscars „egy rendkívül meggyőző téli gumiabroncsról” írt, amely példásan teljesít vizes és száraz úton, és az egyik legjobb hókezelési képességgel rendelkezik. Emellett kiemelte a „jó és biztonságos aquaplaning-reakciókat”. A havas, vizes és száraz aszfalton végzett tesztfutások során a Continental abroncs a legjobbnak számító 1 és 2 közötti pontszámokat kapott, amely jól tükrözi kiegyensúlyozott teljesítményét a különféle tesztkategóriákban. 

A Continental gumiabroncs kiváló havas teljesítménye mellett a magazin szakértői külön figyelmet szenteltek a vizes útfelületen mutatott erős biztonsági tartalékainak is. Az AUTO BILD Allrad tesztjében a fékút 80 km/h-s (50 mph) sebességről tizenegy méterrel rövidebb volt, mint az utolsó helyezett gumiabroncsé, ami nagyjából két és fél kisautó hosszának felel meg. A Közép-Európában gyakran előforduló téli körülmények között – ahol havas, esőáztatta és hideg, nedves utak dominálnak – ez jelentős biztonsági előrelépést jelent minden közlekedő számára. A WinterContact TS 870 P az alacsony gördülési ellenállásáért is dicséretet érdemelt, és a teszten a legjobb pontszámot, vagyis az 1-t kapta. Az alacsony gördülési ellenállás segíti az elektromos járművek hatótávolságának növelését, miközben csökkenti a hagyományos meghajtású autók üzemanyag-fogyasztását és CO2-kibocsátását, valamint összességében csökkenti a vezetési költségeket.

A Continental WinterContact TS 870 P a középkategóriás személygépkocsik és SUV-ok számára is ideális választás. Precíz és biztonságos kezelhetőséggel rendelkezik a tipikus téli útviszonyok között, mind száraz, mind vizes útfelületen. A WinterContact TS 870 P 16 és 22 coll közötti átmérőjű, 205 és 325 milliméter szélességű, valamint 70 és 35 százalék oldalarányú keréktárcsákra készül. A gumiabroncs méretétől függően akár 270 km/órás (168 mph) sebesség esetén is alkalmas a biztonságos vezetésre. 

- bdpst24.hu

Check Also

Már tizenévesen elkezd befektetni és megtakarítani a Z generáció

óriásit ugrott a felelős alapok kezelt vagyona Minden más generációnál hamarabb és nagyobb mértékben kezd …