Lowpass Aluljárófesztivál – Művészet és közösség a város szívében

Először rendezik meg október 19-én szombaton a Lowpass Aluljárófesztivált a Flórián téri aluljáróban, amely egyedülálló módon ötvözi a fotóművészetet, az élőzenei fellépéseket és a városi tér közösségi felhasználását. Az egész napos, ingyenes esemény célja, hogy új perspektívából mutassa meg Budapest rejtett zugait, és újraértelmezze az aluljárók funkcióját a közösség életében.

A fesztivál ötletgazdája Ráday Dávid, aki az Urban Innovations csapatával közösen és a Budapest Tuning pályázaton nyert támogatás segítségével valósította meg ezt a különleges rendezvényt, Erdős Bálint koordinációja mellett. A fesztivál nemcsak a vizuális művészetekkel foglalkozik, hanem teret ad fiatal, feltörekvő zenészeknek is, akik egész nap szórakoztatják a közönséget.

A fotókiállítás három tematikus részből áll: Budapest városi aluljáróiról készült urbánus tájképek, a városi élet szereplőiről szóló portrék, valamint a főváros éjszakai szubkultúráját bemutató képek. A kiállítás művészei között szerepel többek között Miki357, Benedek Csaba, Ligeti Bálint, Volko Martin és Mari Ornella.

A fellépők sorában megtalálhatók az Acideal, Crb, Kiqo, Raasa, Szoliver, Terra Kontra Orew és más underground előadók, akik 12:00 órától egészen éjfélig biztosítják a fesztivál zenei élményét. Az eseményt követően a résztvevők a Nivó Drink Bárban folytathatják az estét.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1061302348336109

- bdpst24.hu

Check Also

Digitális akadálymentesítés Bécsben – Újítások az esélyegyenlőségért

Bécs közlekedési vállalata, a Wiener Linien és az Osztrák Fogyatékosügyi Tanács az ÖBR összefogásának eredményeképpen, …