Shell Starship 3.0 Hybrid: Hazánkban is bemutatták a forradalmian új hybrid kamiont

Egy napig Magyarországon is megtekinthető volt a Shell Starship 3.0 Hybrid, a Shell úttörő üzemanyag-hatékony kamionja, amely nemrég ünnepelte világpremierjét a frankfurti Automechanika kiállításon. Az új jármű a Shell 2018-ban indított Starship kezdeményezésének legújabb modellje, amely célja, hogy az áruszállítás globális szektorában elősegítse a dekarbonizációt és az energiahatékonyság növelését.

A Starship 1.0 és 2.0 sikerére építve a 3.0 Hybrid tovább feszegeti a határokat, hogy bemutassa, a jelenleg elérhető technológiák hogyan csökkenthetik a CO2-kibocsátást, és növelhetik az üzemanyag- és áruszállítási hatékonyságot. Az új modellt a kínai FAW Jiefang gyártóval közösen fejlesztették ki, és ez az első alkalom, hogy a Shell Starship projekt globálisan is kiterjedt. A Starship 3.0 Hybrid demonstrálja, hogy az ágazati összefogás milyen átalakító eredményekhez vezethet az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátások csökkentésében.

Lenyűgöző teljesítmény – számokban

Az Automechanika Frankfurt kiállításon a globális kereskedelmi áruszállítás szektor képviselői először ismerhették meg a Starship 3.0 Hybrid tesztfutamának eredményeit, amelyek figyelemre méltó üzemanyag-takarékosságot, árutonna-hatékonyságot és CO2-csökkentést mutattak.

A Starship 3.0 Hybrid 23,3 L/100 km fogyasztást ért el a Shell FuelSave Diesel üzemanyaggal, míg a Shell Diesel Renewable Blend használatával ez az érték 22,7 L/100 km-re csökkent. Mindkét eredmény jelentős javulást mutat a kínai átlaghoz képest, amely 32,5 liter/100 km.

A rakomány-tonna hatékonyság tekintetében a Starship 3.0 Hybrid 140,3 tonna-km/liter értéket produkált Shell Fuel Save Diesel üzemanyaggal és 144,1 tonna-km/liter értéket Shell Diesel Renewable Blend használatával, ami 39%-os javulás a kínai átlaghoz képest.

Mi a titka a sikernek?

A Starship 3.0 Hybrid a kimagasló eredményeit többek között az alábbi energiahatékonysági technológiákkal érte el: FAW fejlett hibrid hajtáslánc, Shell Bio Diesel, fejlett aerodinamikai megoldások, optimalizált telematikai és vezetői visszajelző rendszerek, alacsony gördülési ellenállású gumik és napelemek.

A teherautóban használt kenőanyagok – mint például a Shell LODI dízelmotorolaj, kormányszervó folyadék, és tengely és váltóolaj – már elérhetőek a Shell európai termékkínálatában, hozzájárulva az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez és az energiahatékonyság növeléséhez.

A Shell nem áll meg Frankfurtban. A Starship 3.0 Hybrid-et további iparági eseményeken is bemutatják (köztük hazánkban is), és a Shell továbbra is azon dolgozik partnereivel világszerte, hogy felgyorsítsa a kereskedelmi közúti szállítás dekarbonizációját a ma elérhető technológiák segítségével.

A Starship 3.0 Hybrid tehát nem csak egy új jármű, hanem egy fenntarthatóbb jövő ígérete is – amit nem árt komolyan venni, különösen, ha az ember nem akarja, hogy az üzemanyagköltségei az egekbe szökjenek.

Forrás: Just Creative

- bdpst24.hu

Check Also

Az Auchan minden munkatársának ingyenes egészségügyi szűrést biztosít

Az Auchan Magyarország kiemelt figyelmet fordít munkatársai egészségmegőrzésére és jóközérzetének biztosítására egész évben, októbert pedig …