Az Auchan minden munkatársának ingyenes egészségügyi szűrést biztosít

Az Auchan Magyarország kiemelt figyelmet fordít munkatársai egészségmegőrzésére és jóközérzetének biztosítására egész évben, októbert pedig az egészség hónapjának szenteli. Ebben a hónapban a helyes táplálkozással és életmóddal kapcsolatos edukáció mellett mind az 5500 alkalmazottja ingyen vehet részt meghatározott egészségügyi szűrővizsgálatokon. 

Az Auchan társadalmi felelősségvállalásában kiemelt helyet foglal el az egészségmegőrzés. Mint ismeretes, az Auchan Alapítvány támogatásából, stratégiai partnerük, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 24 olyan magyar település általános iskolájában már második éve viszi a GYERE Programot, ahol megtalálható az üzletlánc. Ezzel kb. 5000 iskolás gyermek tanulhatja meg a helyes táplálkozás alapjait a szakemberek által összeállított tananyagból. Ráadásul idén is elindítják az Okostányér Tudáspróbát a hatodikos és hetedikes diákoknak, hogy egy versenyen mérjék össze az egészséges táplálkozással kapcsolatos tudásukat.

Októberben pedig még nagyobb hangsúly van a munkatársakon. Az idén bevezetett, Számíthatsz ránk! nevet viselő, a munkatársakat a mindennapi élet kihívásaiban támogató program keretében szakértőkkel, többek között dietetikusokkal online workshopokat tartanak. A hónap egyik kiemelt témája a helyes munkahelyi táplálkozás, valamint a stresszkezelés, ahol többek között a munkatársak arról kapnak hasznos tanácsokat, hogy miként lehet egészségesen étkezni egy változó munkarend mellett is. A „Hozd ki a legjobbat a stresszből” című workshop pedig gyakorlati tippeket ad a munkahelyi stressz kezelésére. Bemutatja a stressztűrő képesség fejlesztésének módszereit és a pozitív gondolkodás előnyeit. 

Az edukáción kívül minden Auchan munkatárs – ami esetükben – közel 5,5 ezer embert jelent – a vállalat jóvoltából ingyenesen részt vehet egy nagylabor vizsgálaton és egy EKG-t is csináltathatnak maguknak. Arra is lehetőség nyílik, hogy a vizsgálati eredményüket szakemberekkel kiértékeltessék, majd ezt követően dietetikus segítségét kérjék azok, akiknek azt javasolják, hogy változtasson a táplálkozási szokásain. 

„Az Auchannál fontosnak tartjuk az egészség megőrzését, ezért egész évben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kollégák figyelmét erre irányítsuk. Októberben pedig ingyenes telephelyi szűrővizsgálatokat biztosítunk számukra, ezzel is elősegítve a megelőzést és az egészségtudatos életmódot. Ez már össztársadalmi viszonylatban is jelentősnek számít, hiszen az Auchan Magyarország esetében közel 5500 emberről van szó. Bízom benne, hogy idén is sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel, mert a vállalatnak fontos, hogy kollégáink meg tudják őrizni fizikai és mentális egészségüket, és ez ügyben ők is számíthatnak ránk!” – mondta Lucenko Viktória, az Auchan Magyarország vezérigazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

Iskolai edukációval segíti a méhek megmentését a SIÓ

Ötezer magkeveréket osztott ki az ország intézményeiben a gyümölcslégyártó Tovább folytatja a méhek megmentéséért indított …