Aurea – Szívbéli vágyakozás, átlényegülés Vida-Veres Imola új dalában

Megjelent Vida Veres Imola legújabb lyric videója, amely az Aurea album címadó dalához készült. Az Aurea szó eredetileg a latin ‘Aura’ kifejezésből származik, amely aranyat jelent. Az énekesnő elmondása szerint az Aurea nem egy személy, hanem maga a kreatív erő, egy szívből fakadó vágy, egy múzsa, amely arany fényként öleli körbe az alkotót, inspirálva őt arra, hogy mindent színesebbnek, élőbbnek lásson. Ez a vizuális megjelenítés ölt testet a lyric videó képi világában, amely tökéletesen kiegészíti a dal hangulatát és üzenetét.
A hamarosan megjelenő Aurea album zeneileg is tükrözi ezt az átlényegülést. A dobokkal hangsúlyozott art-pop stílusú dal fokozatosan változik át, hogy végül egy transzcendens, szimfonikus-vokális outro-ban teljesedjen ki. Ez az átváltozás nemcsak a zenében, hanem a vizuális elemekben is megjelenik, mintegy metaforaként az alkotás erejére és az emberi kreativitásra.

Az Against the Tide című dalhoz kapcsolódóan Vida Veres Imola már korábban bemutatta azt a zenei világot, amelyre az Aurea album épül.  A dalszerző énekesnő zenei eszköztárát meglepő harmóniamenetek, váratlan ritmusok, valamint fülbemászó, mégis különleges dallamok jellemzik, amelyek az egyszerűség és bonyolultság határán egyensúlyoznak.

Az Aurea album címadó dala egy olyan átfogó zenei élményt nyújt, amely egyszerre ragadja meg az érzelmeket és stimulálja az intellektust, továbbá a lyric videóval kiegészítve teljes képet ad arról, hogy Vida Veres Imola művészi világa hogyan nyújt inspirációt és transzcendens élményt a közönség számára.

- bdpst24.hu

Check Also

Ohrid: szemben a végtelen halogatás perspektívájával

Közös magyar–észak-macedón kormányülés volt szeptember 27-én Ohridban. A tanácskozás egyik fő témája Észak-Macedónia Európai Unióhoz …