A Bunge támogatja a magyarországi élelmiszerbiztonságot elősegítő közösségi szervezeteket

A Bunge, az élelmiszeripar és a mezőgazdaság egyik kulcsfontosságú szereplőjeként, az Élelmezési Világnap (október 16.) alkalmából több önkéntes kezdeményezéssel segít felhívni a figyelmet az élelmiszerbiztonságra, emellett támogatja a helyi közösségeket. 

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által 1979-ben létrehozott Élelmezési világnapot minden év október 16-án tartják világszerte. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a globális éhezésre és alultápláltságra, valamint, hogy az élelmiszer-előállítás és -fogyasztás fenntarthatóságát előmozdítsa.

Idén, a világnap alkalmából a Bunge dolgozói a martfűi közösség – ahol a vállalat olajosmag-feldolgozó üzemet működtet – támogatására szerveztek rendezvényeket.

Az élelmiszerhez való hozzáférés javítása érdekében a Bunge munkavállalói tartósélelmiszer-gyűjtést szerveztek a vállalat martfűi és budapesti telephelyein. A vállalat továbbá a Máltai Szeretetszolgálat Martfűi szervezetének adomány gyűjtéséhez Vénusz márkájú napraforgóolajjal is hozzájárult.

Emellett a martfűi üzem munkavállalói az önkéntes munka jegyében a Magyar Élelmiszerbank Alapítvány főzéssel egybekötött rendezvényén is közreműködtek. Közel 80 munkavállaló vett részt az ételek elkészítésében, amelyeket a környék rászorulóinak, köztük a sérült gyerekekért dolgozó Homoki Diákotthon Fiatal Dolgozóinak Egyesületének és a kunszentmártoni Szociális Gondozási Központnak adományoztak.

Örülünk, hogy a Bunge globális önkéntes programja keretében ismét olyan kezdeményezéseket valósíthattunk meg illetve támogathattunk, amelyek javítják az élelmiszerhez való hozzáférést Magyarországon” – nyilatkozta Grászli János, a Bunge magyarországi vezetője. „Büszke vagyok csapatunkra, akik időt és energiát nem kímélve dolgoztak azon, hogy ismét segíteni tudjuk közösségeinket”.

Az Élelmezési világnap a Bunge számára nemcsak az adakozásról szól, hanem az élelmiszerek fontosságára való figyelemfelhívásról is. A vállalat ezért a mai napon az élelmiszer-pazarlás csökkentéséről is oktatást tart munkavállalóinak. A foglalkozáson Horváth-Halmai Eszter, a Magyar Élelmiszerbank Alapítvány munkatársa gyakorlati tanácsokkal látja el a munkavállalókat, amelyek segítségével minimalizálhatják az élelmiszer-pazarlást a mindennapi életükben.

- bdpst24.hu

Check Also

Veszélyben a hagyományos bankkártyák dominanciája – Ez szoríthatja ki

A számlák közötti fizetések és az azonnali fizetések új innovációs hullámot gerjesztenek, amely miatt háttérbe …