Gyermekvédelemben élő fiatalok számára biztosít karrierlehetőséget a JYSK

A JYSK Magyarország kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. Ennek részeként csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amellyel célja a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára hosszú távú karrierlehetőséget biztosítani, valamint mentorálással és képzésekkel támogatni őket a munkaerőpiacra való belépésükben.

Magyarországon mintegy 23 ezer gyermek és fiatal felnőtt él a gyermekvédelmi szakellátásban. A gyermekvédelemben élő gyermekek társadalmi és közösségi kötődésének elősegítése, piacképes pályaválasztása, valamint munkaerőpiaci foglalkoztatottságának növelése érdekében 2023-ban indult el az Apponyi Franciska Jövőműhely Program. A Belügyminisztérium programjának célja, hogy a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre készülő fiatal felnőttek számára képzéssel és mentorálással nyújtson segítséget abban, hogy érdeklődésüknek, képességüknek és személyiségüknek megfelelő munkahelyet találjanak.

„Azért hoztuk létre a programot, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára biztonságos munkaerőpiaci alapokat és új karrierlehetőségeket teremtsen. Ennek érdekében találkozási pontot szeretnénk biztosítani a gyermekvédelmi rendszer és a gazdasági társaságok között” – mondta el Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Fiatal tehetségek mentorálása és integrálása a JYSK-nél

A JYSK társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseinek fontos része a program, amely hidat képez a gyermekvédelmi ellátás és a vállalati szektor között, hozzájárulva a fiatalok hosszú távú munkaerőpiaci integrációjához.

A kiskereskedelmi lánc már korábban is indított egy tehetséggondozó programot, amely roma származású és állami utógondozásban élő fiatalokat segít a szakmai életútjuk kialakításában. A mostani együttműködés az Apponyi Franciska Programmal tovább erősíti ezt az elköteleződést.

Karrierépítési lehetőségek a JYSK ecseri központjában

A JYSK ecseri logisztikai központja Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb raktárbázisa, amely kiemelkedő szerepet játszik a vállalat közép-kelet-európai működésében. Magyarország mellett a horvát, szlovák és szlovén piacok számára is biztosít termékeket, ezen kívül a négy ország online rendeléseinek kiszolgálásában is kulcsfontosságú.

Az ecseri logisztikai központunk nem csupán a JYSK magyarországi és régiós logisztikai bázisa, hanem egy olyan hely is, ahol a jövő generációját segítjük a szakmai fejlődésükben. Kiemelt célunk, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban felnőtt fiatalok számára valós karrierlehetőségeket nyújtsunk, és támogassuk őket abban, hogy a munkaerőpiacra való belépésük ne csak egy munkalehetőség legyen, hanem hosszú távú sikeres karrier kezdete” – emelte ki Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője.

 A központ új munkahelyeket teremtett, és most további pozíciókat nyit meg az Apponyi Franciska Jövőműhely Program fiataljai számára. Az idei évben két junior raktáros pozíciót hirdetnek meg, amire a programban résztvevők jelentkezését várják. Az újonnan felvett munkavállalóik számára folyamatos mentorálást, tréningeket és intervíziós lehetőségeket biztosítanak, amelyek elősegítik szakmai és személyes fejlődésüket, miközben a vállalat közösségének teljes értékű tagjaivá is válnak.

Az Apponyi Franciska Jövőműhely Program illeszkedik vállalatunk társadalmi felelősségvállalási törekvéseihez. Azáltal, hogy mentorálással, képzésekkel és valós munkatapasztalatokkal látjuk el ezeket a fiatalokat, nemcsak az ő jövőjüket építjük, hanem a JYSK jövőjét is. Hiszünk abban, hogy ezek a fiatalok új perspektívákat hozhatnak a vállalatunkba, és értékes tagjaivá válhatnak a csapatunknak” – tette hozzá Jaroslaw Sobczyk.

- bdpst24.hu

Check Also

Több mint 20 ezren látogattak ki a 11. Kürtőskalács Fesztiválra

3 nap, rekordszámú látogató, több mint 9500 darab eladott kürtőskalács és végtelen örömteli pillanat. Október …