Életérzés újratöltve a Spektrum Home-on! 

  • Ha azt mondom, Kalaznó? 

Pálinkás Norbi dokumentumfilmes és McMenemy Márk műsorvezető, hobbikertész ott folytatja a házépítést, ahol tavaly abbahagyta: a Tolna megyei Kalaznón. Élet, Érzés, Kalaznó!

Pálinkás Norbi dokumentumfilm rendező a budapesti forgatagot a százfős Kalaznó békéjére cserélte tavaly.  Az Élet, Érzés, Kalaznó második évadában Norbi tervei szerint befejezi a tavaly megkezdett felújítást, melyben állandó segítője ezúttal is McMenemy Márk lesz. 

A parasztház felújítása során a dokufilmes továbbra is kiemelt figyelmet fordít az újrahasznosításra, a hagyományos, természetes megoldások keresésére. Így tanul meg tapasztani a két műsorvezető gabona, sár és lócitrom felhasználásával, de a födém is olyan fából készül, mely mindösszesen 2 km-t utazott Norbi új házáig. ezenfelül a két műsorvezető lépcsőt tervez, fürdőszobát alakít ki, de az asztalosmunkából is kiveszik a részüket. 

A portához méretes kert is dukál, így is Márk újabb hasznos információkkal látja el barátját konyhakertről, gazolásról, vetésről, gondozásmentes kertről. Az évad során lesz még szüretelés, szilvalekvár készítés és sok-sok főzés is! 

Az évad végén az is kiderül, Norbi eladja-e a házat Márknak. 

Élet, Érzés, Kalaznó október 19-től minden szombaton és vasárnap 16:30-tól a Spektrum Home-on.

- bdpst24.hu

Check Also

Tavalyhoz képest negyedével esett vissza a kukorica terméshozama

Október közepére már betakarították a hazai kukorica 90 százalékát Az egy évvel korábbinál 15-20 százalékkal …