Családi nap a Gyermekvasúton

Október 19-én a budapesti Gyermekvasút játékos családi nappal vár kicsiket és nagyokat egyaránt a hűvösvölgyi végállomáson. A vonatok sűrített menetrend szerint, a szokottnál gyakrabban közlekednek, a vasútvonal alsó szakaszán betétjáratok is indulnak.

Ezen a hétvégén nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, mivel más programok is fogadják az érdeklődőket: szombaton 10-16 óráig családi napot tartanak Hűvösvölgyben. Az állomás melletti fogadóparkban lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, tűzoltóautó, buborékshow, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést vagy az alkotóházat is. Érdemes kipróbálni a kezes-lábas játszóházat, ahol minden játékot pedállal, mintegy biciklit kell meghajtani. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút és terepasztal várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig. A színpadon délután fellép a Majorka Színház és a Mesélő bőrönd társulat, a Törökbálinti Hegyőrség kutyás bemutatója is látható lesz. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak. A hűvösvölgyi programok díjmentesek.

Családi nap HűvösvölgybenTerepasztal a MÁV-csoport járműveivel

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak, de akik a hűvösvölgyi programok forgatagából szeretnének csak egy rövidebb utazást tenni, számukra előnyös, hogy a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20-30 percenként járnak a vonatok. A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. A hűvösvölgyi családi programok mellett érdemes sétát tenni az őszi erdőben, akár több szakaszon is vonatra szállva – ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók. Hűvösvölgy, Szépjuhászné és Széchenyihegy állomáson a kisvasútra jegyet vásárolni akár OTP SZÉP kártyával is lehet.

Hajtánypálya

Az adott napi menetrend és a program részletei elérhetők a Gyermekvasút honlapján: https://gyermekvasut.hu/2024/09/2024-oktober-19-csaladi-nap-a-gyermekvasuton/

- bdpst24.hu

Check Also

Hegedüs Éva az EY Az Év Üzletembere Díj győztese

A Gránit Bank társalapítója és elnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva nyerte el a fődíjat az EY Az …