Continental: Közösen a tisztább erdőkért

 idén is várják a sport és a természet szerelmeseit a Continental Erdőtisztító Túranapon és Terepfutáson

  • A Continental Magyarország idén is a Budapesti Sportirodával (BSI) közösen szervezi meg a 17. Erdőtisztító Túranapot és Terepfutást.
  • A tavalyi évhez hasonlóan idén is szemétszedéssel kötik össze a túrázást – tavaly 200 zsákot sikerült megtölteni. 
  • Október 26-án változatos útvonalakkal várják a futókat és a túrázókat a Pilisben. 

A tavaly nagy sikert aratott, több mint 800 résztvevőt számláló rendezvényt követően a Continental Magyarország és a Budapest Sportiroda (BSI) ismét közösen szervezi meg a Continental Erdőtisztító Túranapot és Terepfutást, amely 2024. október 26-án várja a természet és a sport iránt elkötelezetteket a festői Pilisi Parkerdőben. Az esemény célja, hogy a résztvevők ne csupán sportolási élménnyel gazdagodjanak, hanem aktívan hozzájáruljanak a környezet védelméhez is.

Egy nap, amely nemcsak a sportolásról szól

Az esemény mottója – „Sok lépéssel a kisebb lábnyomért” – tökéletesen összefoglalja a nap lényegét: minden lépés és tett közelebb visz egy tisztább és fenntarthatóbb jövőhöz. Az október végén megrendezésre kerülő 17. Continental Erdőtisztító Túranap és Terepfutás különlegessége, hogy a résztvevők nemcsak az erdő szépségeit élvezhetik sportolás közben, hanem aktív szerepet is vállalhatnak annak megóvásában. Tavaly ez kiválóan sikerült, hiszen a túrázók közel 200 zsák szemetet gyűjtöttek össze a Csillaghegy, Pilisborosjenő és Csobánka körüli erdőkből. A túrázás és futás során összegyűjtött hulladékot idén is a Continental által biztosított gyűjtőpontokon adhatják le a résztvevők, ahol a szervezők gondoskodnak annak megfelelő elszállításáról. 

A Continental Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a fenntarthatóság, amely nemcsak vállalati filozófiájukban, hanem mindennapi működésükben is központi szerepet játszik. „A fenntarthatóság egy olyan érték, amely nagyban meghatározza tevékenységünket. Ezt az eseményt azért támogatjuk idén már második alkalommal névadó szponzorként, hogy a túrázás és a szemétszedés nem mindennapi kombinálásával hatékonyabban hívhassuk fel a figyelmet a sport és a természetvédelem fontosságára. Egy olyan lehetőséget szeretnénk biztosítani a résztvevőknek, amellyel egyedi módon kapcsolódhatnak be a környezetvédelembe” – tette hozzá Takács István, a magyarországi Continental csoport kommunikációs vezetője. 

Eseményhez kapcsolódó jótékonyság

Az esemény résztvevői már a nevezéskor jótékony túrázóvá vagy futóvá válhatnak. A rendezvény kiemelt partnere a Pilis Parkerdő Zrt., amelynek területén zajlik az túra. A nevezők részt vehetnek a Pilis faültetési programban, 1750 Ft-os áron facsemetét vásárolhatnak, amit az Erdészet munkatársai a lehető legjobb helyen fognak elültetni, gondozni, hogy ezzel is sokszínűbb és gazdagabb legyen az erdő, amit annyira szeretünk. 

Választható távok

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan – ahol közel 800 résztvevő összesen több mint 16 000 kilométert tett meg – a sportolókat 2024-ben is különböző hosszúságú távok várják.  

A futók számára 21 és 31 kilométeres távokon, míg a túrázók 9, 21 vagy akár 31 kilométeren tehetik próbára kitartásukat, miközben a túrára nevezők szemetet is gyűjthetnek a kijelölt útvonalakon. Az eseményre minden korosztályt szívesen várnak a szervezők.

Nevezés és további információ

A rendezvényre való nevezés már elindult, a részvételi szándékot a BSI oldalain lehet jelezni: a terepfutásra itt, a túrára pedig ide kattintva adhatók le a nevezések. További részletes információkat a rendezvény Facebook oldalán is találhatnak az érdeklődők.

Közösségi média https://www.facebook.com/ContinentalHungary

Weboldal https://www.continental.com/hu-hu 

- bdpst24.hu

Check Also

Különlegességek baconből 

A bacon egyik legjobb tulajdonsága, hogy a legegyszerűbb ételeket is egészen más dimenzióba helyezi. Gondoljunk …