Bridgestone abroncsokon gurul a 925 lóerős szuperautó

Egyedi, ultranagy teljesítményű gumiabroncsot fejlesztett a Bridgestone az új Audi e-tron GT család számára. Az együttműködés tovább mélyíti a Bridgestone és az Audi régóta fennálló kapcsolatát, hiszen a gyártó világszerte értékesített autóinak közel ötödét Bridgestone abroncsokkal szerelik fel. Az új gumiabroncs tökéletesen illeszkedik az Audi e-tron GT „tiszta teljesítmény kompromisszumok nélkül” mottójához. 

A kollaboráció eredménye a Bridgestone Potenza Sport A prémium gumiabroncs, amelyet az új Audi e-tron GT teljesítményének fokozására fejlesztettek ki. A globálisan OE homologizált abroncs átment az Audi szigorú tesztelési folyamatain, amely során elismerték kiváló teljesítményét a teljesen elektromos hajtású S és RS modelljei számára, miközben maximális biztonságot és fenntarthatóságot is biztosít.

A Potenza Sport A a Bridgestone első olyan sorozatgyártású gumiabroncsa, amely 55%-ban újrahasznosított és megújuló anyagokat tartalmaz, a nemzetközi fenntarthatósági és szén-dioxid-kibocsátási tanúsítás (ISCC) PLUS2 alapján.

Büszkék vagyunk arra, hogy az olyan gumiabroncsokkal, mint a Bridgestone Potenza Sport A, fenntarthatóbbá tehetjük a mobilitást, még az olyan nagy teljesítményű járművek esetében is, mint az új Audi e-tron GT” – nyilatkozta Steven De Bock, a Bridgestone EMEA régiójának OE alelnöke. „Innovatív gumiabroncsaink hozzájárulnak az elektromos járművek következő generációjának fejlődéséhez. A Bridgestone Potenza Sport A a legújabb lépés a megbízható és stratégiai partnerségünkben az Audival.”  

A Bridgestone Potenza Sport A gumiabroncs a kategóriájában legjobb energiahatékonyságot és megnövelt akkumulátor-hatótávolságot biztosít. A gumiabroncs „A” osztályú EU-minősítéssel büszkélkedhet a gördülési ellenállás tekintetében, ami hozzájárul az Audi e-tron GT kivételes, mintegy 500 km-es hatótávolságához. Emellett kiemelkedő biztonságot és irányíthatóságot nyújt a járművezetőknek, mivel a nedves úton való tapadás tekintetében szintén elnyerte az EU-minősítés „A” osztályát, kiegészítve az Audi e-tron GT rendkívül pontos kormányzási reakcióját dinamikus vezetés közben.

A Potenza Sport A egyedi futófelület-kialakítással, megerősítő technológiával és kifejezetten az e-tron GT-re szabott karkasz-kialakítással készült, a kezelhetőség, a teljesítmény és a menetkomfort optimalizálása érdekében, testre szabottan tervezve.

Robin Stettner, az AUDI AG abroncsfejlesztési mérnöke kiemelte: „Az akár 925 lóerős teljesítményre is képes Audi RS e-tron GT egy lenyűgözően gyors autó, amelyet teljes mértékben a vezetési dinamikát szem előtt tartva terveztek. Ilyen teljesítményt nyújtva, valamint megfelelve a biztonságra és fenntarthatóságra vonatkozó magas elvárásainknak, a Bridgestone Potenza Sport A a tökéletes választás.”

A fenntarthatóság jegyében kifejlesztve

A Bridgestone Potenza Sport A prémium gumiabroncsot a Bridgestone ENLITEN technológiájával fejlesztették ki, hogy javítsák a fenntarthatósági jellemzőit és alkalmas legyen elektromos járművekre is – mindezt anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnie a biztonság vagy a teljesítmény terén. Az technológia jellemzően alacsonyabb környezeti hatással bír a CO2-kibocsátás csökkentése, az erőforrás-hatékonyság és az anyagok körforgása révén, újrahasznosított és megújuló anyagok felhasználásával. Továbbá biztosítja, hogy a Bridgestone kielégítse az Audi e-tron GT-hez hasonló elektromos járművek főbb igényeit, a jobb energiahatékonyság, a kiváló irányíthatóság és a csökkentett zajszint terén.

A Bridgestone innovatív képességeit bemutatva, amelyek ötvözik a fenntarthatóságot és a teljesítményt, az új Potenza Sport A újabb fontos mérföldkövet jelent a vállalat azon törekvésében, hogy 2050-re 100%-ban fenntartható anyagokat használjon.

Az Európában kifejlesztett Bridgestone Potenza Sport A 265/35 R21 101XL Y (első) és 305/30 R21 104XL Y (hátsó) méretben lesz kapható. A prémium gumiabroncsot a Bridgestone Olaszországban, Róma közelében található, csúcstechnológiás üzemében gyártják majd, amely 2022-ben elnyerte az ISCC PLUS minősítést. A római üzem a hatékony energiagazdálkodás érdekében ISO 50001 tanúsítvánnyal is rendelkezik. Az üzem teljes abroncsgyártási folyamata 100%-ban elektromos, az áramot megújuló forrásokból állítják elő, még jobban hozzájárulva a Bridgestone fenntarthatósági törekvéseihez.

- bdpst24.hu

Check Also

Üzent a magyaroknak Drakula, azaz Lugosi Béla unokája

Szeretne egyszer Magyarországra látogatni és örül, hogy a Madame Tussauds Budapest viaszfigurával emlékezik meg nagyapjáról …