Dumaszínház csillagai stand-up sétányt avattak a Corvin negyedben!

Tavaly lett 20 éves a Dumaszínház. A jeles kerek évforduló kapcsán a színház vezetése úgy döntött, hogy a Corvin sétányon megalapítja a Dumaszínház csillagai stand-up sétányt, amelyen már idén egy névre szóló csillagot kap a társulat egyik humoristája. Az eseményre ezt követően kétévente kerül majd sor.

A csillag névadójának kiválasztása szigorúan statisztikai alapon történt, vagyis összesítették, hogy az elmúlt 20 év alatt a nézők hány jegyet vásároltak az egyes fellépőkre.

Az első csillagletétel 2024. október 15-én a Corvin Dumaszínház előtt (2013. április elseje óta a hazai humor 240 főt befogadó fellegvára) valósult meg. Köszöntőt mondott Litkai Gergely, a magyar stand-up comedy egyik megteremtője, a Dumaszínház művészeti vezetője és pályatársa, Kovács András Péter is a Dumaszínház társulatának egyik legrégebbi tagja.

És hogy ki kapta az első csillagot? 

Nem más mint Hadházi László Karinthy-gyűrűs humorista, aki önálló estjeivel 2011 óta 927 alkalommal lépett színpadra, és akinek előadásaira a nézők – vidéken és Budapesten összesen – 401.261 jegyet váltottak.

Hadházi 20 éve a színház társulatának tagja, 35 éve van a pályán és az idén ünnepelte 60. születésnapját Hatvanban – nem is akárhogy! 

 

2024-ben a kerek évfordulókra három új műsorral is készült (Kutyák, A miheztartás vége, Az utolsó éjszaka joga), amelyek folyamatosan futnak a Dumaszínház budapesti és vidéki helyszínein. Az ünnepségsorozat megkoronázása pedig egy megismételhetetlen péntek este lesz 2025. január 3-án az MVM Dome-ban, ahol Hadházit idézve „…nem lesz Happy birthday kornyikálás és kínos téblábolás, köszöntések sora, de várható stand-up parádé és jó pár kolléga, aki szintén odateszi magát a színpadra, hogy aki ott lesz, felhőtlenül szórakozzon velünk: KAP, Litkai Gergely, Fülöp Viktor, Lakatos László, Musimbe Dávid Dennis.”

Az előadásra jegyek még kaphatók: 

https://dumaszinhaz.hu/eloadasok/hadhazi-60-hadhazi-laszlo-onallo-estje-Budapest-20250103-1900/

Fotók: Dumaszínház/Burszán Sándor, Horváth Nóra

- bdpst24.hu

Check Also

Ünnepeld a Köztársaság kikiáltásának 35. évfordulóját a Kék Pelikannal!

1989 forintos jegyekkel, filmzeneklippel és közönségtalálkozóval ünnepli a Kék Pelikan a Magyar Köztársaság kikiáltásának 35. …