Minőségi időtöltés az autóban: 4+1 játék családoknak hosszú utakra

Az őszi szünet közeledtével számos család választ távolabbi úti célt pihenése helyszínéül. A hosszú autóutakról viszont nem csak a szép emlékek jutnak eszünkbe. A Chery Group szakemberei összegyűjtöttek pár példát, hogyan tehetjük értékes közösségi élménnyé korosztálytól függetlenül az utazással töltött órákat.

Hosszú, borongós őszi autóutak, az eső dobol a szélvédőn és korán sötétedik. Így nem csoda, hogy hamar unalmassá válhat az utazás. Nem ritka, hogy a család fiatalabb tagjai a hosszas üldögélésben türelmüket vesztik, és ez rányomja bélyegét az utazás hangulatára. Az autóban a képernyő könnyen lehet egy unaloműző eszköz, de a hosszú együtt töltött idő arra is jó alkalom, hogy közös családi élményeket szerezzünk. A Chery Group összegyűjtött 4+1 játékot, amely maradandó élményt nyújthat az egész családnak, így mindenki élményekkel gazdagodva szállhat ki az autóból a hosszú út végén:

  1. Képzeletbeli kaland: Képzeljünk el együtt egy izgalmas történetet, amelyhez mindenki hozzátesz egy-egy mondatot. Egy játékos elkezdi, majd a következő folytatja. Így egy színes és váratlan fordulatokkal teli kaland kerekedik, amely idővel önálló életre kel!
  2. Szólánc: Sorban haladva mondjunk szavakat! A következő szónak az előző szó utolsó hangjával kell kezdődnie (például: papagáj – jég – gólya). A játékot számos szabállyal nehezíthetjük (életkor szerint): a szavak rímelhetnek, vagy csak az utolsó rag egyezhet.
  3. Látok valamit, amit te nem: Válasszunk ki egy jól látható, gyakori tárgyat az út mentén (mint például jelzőlámpa, épület, kerékpáros). Pontgyűjtős játékként játszva az nyer, aki először észreveszi az aktuális tárgyat. Fiatalabbakkal is remekül játszható, de ügyeljünk arra, hogy a sofőr figyelmét ne zavarjuk meg.
  4. „Mi lenne, ha…?”: A játék során meséljünk szokatlan helyzeteket egymásnak. Például: „Mi lenne, ha az autónk tudna repülni?” vagy „Mi lenne, ha minden állat beszélne?” Ez serkenti a kreatív gondolkodást, és remek bemelegítő játék vicces, de akár elgondolkodtató beszélgetésekhez is.

+1 Asszociációs szólánc: Hasonlóan a szólánchoz, körbe haladva mondjunk szavakat, mindig az előző szóról eszünkbe jutó következik. Ez a játék remek kapcsolatépítő, és vicces, érdekes szavak követik majd egymást. Még izgalmasabb, ha azonnal kell „rávágni” a következő szót. Idősebbek és felnőttek számára is szórakoztató lehet!

A hosszú utazások kényelméről és biztonságáról az OMODA 5 gondoskodik

Az itt felsoroltakon kívül számtalan játék teheti élménnyé a család utazását, a zenefelismerős játékoktól kezdve az előre bekészített kvízkártyákig. A több órás utakat, a játékok mellett a magyar autós piacon frissen debütált OMODA 5 is feldobhatja. Bár a játékokban nem tud részt venni, kényelmet és kiemelkedő biztonságot nyújt a hosszú utak során is. A közel 20 fejlett, intelligens vezetéstámogató technológiával felszerelt jármű sokrétűen segíti a forgalmi helyzetek megoldását az úton. A zsúfolt városi területeken például a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (RCTA) aktiválódik, ami a holttérben közeledő járművet észleli, és figyelmezteti a vezetőt a lehetséges ütközésveszélyre. Autópályán többek között a teljes sebességű adaptív sebességtartó automatika könnyíti a vezetést. A 12,3 hüvelykes dupla képernyő és a 360°-os panoráma-kamerarendszer könnyebbé és biztonságosabbá teszi a vezetést, míg az újonnan hozzáadott „egyérintéses indítógomb” hatékonyan növeli a vezetési kényelmet.

A Chery Group OMODA 5 modelljének hazai forgalmazója a Genius Automotive. Az OMODA 5 Budapesten több helyszínen, valamint Kecskeméten is elérhető. A közeljövőben a hálózat tovább bővül, és számos magyar városban lehet majd megvenni az autókat. Az OMODA 5 1,6-os benzines crossover, alapfelszereltséggel 10 millió forintos bevezető áron elérhető. 

Az 1997-ben alapított Chery a legnagyobb kínai autóexportőr. A cég tavaly közel 1,9 millió járművet adott el, ebből 900 ezret külföldön. A társaság rendelkezik európai gyártóbázissal, Németországban pedig fejlesztőközpontot működtetnek.

- bdpst24.hu

Check Also

Őszi hajápolási rutin – Így védhetjük meg hajunk épségét

Évszakváltás során hajunk különösen érzékennyé válhat a külső környezeti hatásokra. Míg nyáron a meleg, a …