Tánc és technológia találkozása: BPDH24 – Budapest Dance Hack 

A BPDH24 (Budapest Dance Hack) egyedülálló lehetőséget kínál a művészet és technológia iránt érdeklődők számára, hogy közösen fedezzék fel az előadó-művészetek és a digitális innováció találkozási pontjait. A program során táncosok, multidiszciplináris művészek és technológusok dolgoznak együtt, hogy új ötleteken keresztül formálják meg az előadások jövőjét. 

Az esemény, amely Budapest szívében kerül megrendezésre 2024. november 11. és 15. között, a tánc és a technológia közötti kapcsolatok kutatására összpontosít. A BPDH transzdiszciplináris koncepciója egy olyan platformot biztosít, ahol a résztvevők közösen, az improvizáció erejére támaszkodva alkotnak, ahelyett, hogy előre kidolgozott projekten dolgoznának. A technológia témája még rugalmasan formálódik, így izgalmas és kiszámíthatatlan lehetőségek nyílnak meg a résztvevők számára. 

A BPDH24 a Közép-Európa Táncszínház, a TaikaBox (Finnország) és a Developing Art (Románia) partnerségében valósul meg, az Európai Unió és az Oulu Kulturális Alapítvány társfinanszírozásával, az Oulu2026 program részeként. A sorozat első része Ouluban zajlott, a budapesti esemény után pedig Romániában zárul. A BPDH24 program keretében a résztvevők körülbelül 30-45 perces improvizatív előadást hoznak létre, amelyet élő zene és vizuális effektek kísérnek. Ezt a demonstrációt a nagyközönség is megtekintheti november 15-én, 19:00 órakor, a Bethlen Téri Színházba, mely a SŐT7 nulladik napja lesz. 

Fókuszban a kreativitás és technológia 

A program lehetőséget nyújt arra, hogy a közönség ne csupán szemlélője legyen a látványos performanszoknak, hanem a művészekkel folytatott beszélgetések révén betekintést nyerjen a használt technológiák világába. Tavaly például szenzorok, interaktív vetítések, élő zenészek és mesterséges intelligencia elemek tették gazdagabbá az élményt. 

Esemény részletek: 

Dátum: 2024. november 15. 

Helyszín: Bethlen Téri Színház 

Időpont: 19:00 

Live stream: Az előadás élő közvetítése elérhető lesz a Közép-Európa Táncszínház Instagram-fiókján. 

További információ: 

Weboldal: https://cedt.hu/edh/ 

- bdpst24.hu

Check Also

Dumaszínház csillagai stand-up sétányt avattak a Corvin negyedben!

Tavaly lett 20 éves a Dumaszínház. A jeles kerek évforduló kapcsán a színház vezetése úgy …