Megvan, melyik a legsportosabb minisztérium

Kicsattannak az erőtől és az energiától az Energiaügyi Minisztérium dolgozói. Öt váltóval vesznek részt a hétvégi 39. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon, így jó eséllyel nyerhetnék el a legsportosabb minisztérium címet. A 20 futó között ott lesz például Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár, valamint Temesi Dóra Anna, az energiaügyi miniszter kabinetfőnöke is, aki egyéniben teljesíti a 42 kilométeres távot. 

– Az egész úgy indult, hogy elhatároztam, hogy életemben először megpróbálom lefutni a maratoni távot. A kollégák szerették volna segíteni a felkészülésemet, emiatt egyre többen csatlakoztak hozzám és kezdtek el futni – meséli Temesi Dóra Anna, aki kabinetfőnökként segíti Lantos Csaba energiaügyi miniszter munkáját.

– Korábban is nagyon aktívak voltak a minisztériumi dolgozók, sok sportos programon, szemétgyűjtési akción, jótékonysági eseményen vettünk részt, ám ez néhány hónappal ezelőtt tovább fokozódott – tette hozzá Temesi Dóra Anna.

Jól mutatja a futás népszerűségének növekedését, hogy először csak egy négy fős váltót tervezett indítani a minisztérium az ország legnagyobb szabadidős sporteseményén, ám amikor kihirdették a lehetőséget, szinte azonnal öt csapatnyi futó jelentkezett. A húsz minisztériumi futó között Temesi Dóra Anna miniszteri kabinetfőnök mellett ott lesz Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár is.

– Nagyon jól tudtuk motiválni egymást a felkészülési időszakban. Akadnak olyan munkatársak, akik régebben is futottak már hosszabb távokat, de az utóbbi időben nem volt idejük rá, most azonban újra az életük része lett a rendszeres testmozgás. Bár én is nagyon elfoglalt vagyok, úgy alakítottam az időbeosztásomat az elmúlt hónapokban, hogy beleférjen a heti négy edzés, ezért ha szükség volt rá, hajnalban keltem fel – mondta Temesi Dóra Anna, akit a maratoni táv teljesítése mellett még egy fontos cél hajt.

– Jótékony céllal veszek részt a maratonon, egy állatvédő szervezetet támogatok. Összesen 4 millió kétszázezer forintot szeretnék összegyűjteni, ennyi pénzből több száz kutyának tudna segíteni a Hangya Közösség.

A nevezési adatok szerint jelenleg egyetlen másik minisztérium, vagy állami intézmény sem vesz részt a hétvégi maraton fesztiválon olyan sok futóval, mint az energiaügyi tárca. A miniszter kabinetfőnöke örülne, ha ezen a területen elindulna egyfajta verseny.

– Mi is úgy tudjuk, hogy ebből a szempontból most az élen járunk. Nagyon bízom benne, hogy mások is példát vesznek rólunk, legyen szó akár kormányzati, akár más szektorok munkahelyeiről és dolgozóiról. Legyen az a közös célunk, hogy minél többen mozogjanak és éljenek egészségesen Magyarországon – zárta gondolatait Temesi Dóra Anna.

Temesi Dóra Anna

Fotó: Budapest Sportiroda

- bdpst24.hu

Check Also

HA A VÁSÁRLÓNAK NEME LENNE, NŐ LENNE

FRISS: a családi kassza döntéshozói 85%-ban nők, akik mára már szinte követelik, hogy felelősen szólítsák …