Decs és történelmi Galaxy-siker a Nemzeti Vágta döntőjében

Magabiztos győzelmet aratott a Decs települését képviselő Tóbiás Zsuzsa, akinek Galaxy nevű lova címet védett, háromszoros és ezzel örökös bajnok lett a  17. Nemzeti Vágtán. Decs mögött tavalyhoz hasonlóan szintén Ácsteszér lovasa futott be Vörös Tamarával a nyeregben, míg a dobogó harmadik fokára Tahitótfalu versenyzője, Rigó Lotti állhatott fel.

Magabiztos győzelmet ünnepelhetett Decs lovasa, Tóbiás Zsuzsa a 2024-as Nemzeti Vágtán, aki a tavalyi győztes Galaxy nevű lova nyergében hasított át a célvonalon, ezzel kiérdemelve a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Nemzeti Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A 9 éves magyar félvér Galaxy, örökös bajnok státuszba lépett a Nemzeti Vágtán, hiszen sorozatban harmadik alkalommal győzött. 

A győztes lovas egy Vágta-történelmi mezőnyben vívta ki a győzelmet, korábban ugyanis még sosem fordult elő, hogy a döntőnek csak női résztvevői voltak. A második hely egy végletekig kiélezett csatában dőlt el Ácsteszér javára, amely képviselőjével, Vörös Tamarával 2023 után idén is második lett, Marina nyergében. A harmadik helyen Tahitótfalu lovasa végzett Rigó Lottival a nyeregben.

A Nemzetközi Futamban az Egyesült Királyságot képviselő Stephen Heeley diadalmaskodott, aki a Szlovákia színeiben versenyző Atila Očenášt utasította maga mögé, míg a harmadik helyen a tavalyi győztes Bahrein végzett Raed Mahmooddal a nyeregben.

A döntők napján még további négy versenyszámban hirdettek győzteseket. A Kishuszár Vágtát Pestszentlőrinc lovasa, Juharos Jadviga nyerte, Kassim nevű lovával. A második helyen Békés (Marik Franciska) településének lovasa, míg a harmadik pozícióban Hortobágy (Klicsu Márton) végzett.

A Huszárgyerek Vágta kategóriájának győztes települése Vasad lett, amelyet a 12 éves Rakottyai Judit képviselt Little Lioness lovával. A második pozícióban az Erdélyt képviselő Korond végzett Balázs Zsanettel a nyeregben, míg a dobogó harmadik fokára Iván (Tóth Fanni) állhatott.

A népszerű Fogatvágtában a Kovács Szabolcs Tamás hajtotta Hortobágyi ménes diadalmaskodott. A második a Köncsögi ménes színeiben induló Nagy Gábor lett, míg a Bugaci ménes és Kalmár László a harmadik helyen zárt.

A Kocsitoló versenyt a házigazda Szilvásvárad nyerte, amely Szabadkát és a címvédő Abonyt utasította maga mögé.

A Nemzeti Vágta hivatalos díjszállítója a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., amely évek óta támogatja a lovassportokat felvonultató rendezvényeket különleges és világhírű, egyedi porcelánjaival.

Változatos programokkal fogadta az érdeklődőket a hétvégén egyedülálló lovas ünnepünk, a 17. Nemzeti Vágta Szilvásváradon. A háromnapos eseményt a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban tartották, amely Közép-Európa egyik legmodernebb lovas létesítménye.

Web: www.vagta.hu  

Facebook: https://www.facebook.com/NemzetiVagta 

Instagram: https://www.instagram.com/nemzetivagta/  

- bdpst24.hu

Check Also

Nemzetközi díjat nyert egy madármegfigyelő marketingkutatót bemutató magyar film Párizsban

A Corvinus kutatóinak videográfiája elhozta a legjobb film díját a fogyasztói kutatásokról szóló vezető nemzetközi …