FANNA és Fashion Revolution Hungary közös felvonulása

  • Álljunk ki együtt a fenntartható divatért!

A FANNA és a Fashion Revolution Hungary közös felvonulást szervez október 5-én, hogy együtt álljanak ki a fenntartható divat mellett és lépjenek fel a fast fashion káros gyakorlataival szemben. A felvonulás során a résztvevők a divatipar számára fontos üzeneteket jelenítenek meg és többen FANNA fenntartható pilates ruhákban ruhában fognak hangot adni a változás iránti igénynek. 

A fenntartható divat a jövőnk egyik záloga

Az ipar gyorsan változó, „fast fashion” modellje súlyosan károsítja a környezetet, valamint etikátlan munkakörülményeket teremt világszerte. Évente 80-100 milliárd új ruhadarabot gyártanak, amelyeknek több mint 60%-a szintetikus anyagokból, például fosszilis tüzelőanyagokból előállított poliészterekből származik. Ez óriási terhet tesz a környezetre – a fast fashion felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy 10%-áért, ami több, mint az összes nemzetközi repülőjárat és tengeri szállítás együttvéve. 

Ugyanakkor egy pozitív trend figyelhető meg a fiatalabb generációk esetében, ahol a nyitottság és tudatosság a fenntartható márkák iránt megnövekedett az elmúlt években. A Z és az alfa generációba tartozó fiatalok egyre nagyobb arányban támogatják a fenntartható divatot: az ezredfordulósok 73%-a hajlandó többet fizetni a fenntartható márkákért, az alfa generáció pedig előnyben részesíti a személyre szabott és egyedi ruhákat, amelyek például upcyclinggal készültek, vagy használt és vintage darabok. A trendek tisztán mutatják, hogy a fenntartható divat nem csupán egy múló trend, hanem a jövőnk záloga. 

Felvonulás a fenntarthatóságért!

A FANNA és a Fashion Revolution által közösen szervezett felvonulás október 5-én 16:00-kor a Liszt Ferenc tér Király utcai oldalán fog kezdődni, ahonnan az egybegyűlt tömeg közösen fog az Erzsébet térre vonulni. A résztvevők között lesznek olyan influenszerek és médiaszereplők is, akik nyíltan támogatják a fenntartható divatot. A résztvevők által készített táblákon olyan fontos üzenetek lesznek, amelyek nemcsak az itthoni divatiparnak, hanem a világ összes divatmárkájának és fogyasztójának szólnak.

A felvonulás célja, hogy felhívják a figyelmet az iparág etikátlan, környezetszennyező gyakorlataira, és arra ösztönözzenek minél több embert, hogy legyenek tájékozottak, ismerjék meg a divat árnyoldalát és ennek megfelelően próbáljanak meg tudatosabb döntéseket hozni vásárlásaik során.

„Ezt az eseményt egyrészt azért szerveztük, hogy találkozzunk minél több hasonló gondolkodású emberrel, másrészt azokhoz is szeretnénk eljutni, akik kevésbé jártasak a témában, de nyitottak a fenntartható alternatívákra.”  – nyilatkozott Nagy Fanny, a FANNA polewear alapítója. A FANNA márka arra törekszik, hogy minden nő, aki az ő termékeiket viseli, magabiztosnak érezze magát, miközben környezetbarát döntéseket hoz.

A fenntartható divat nem csupán egy múló trend, hanem a jövőnk záloga. Ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igénynek, és cselekedjünk.

A Felvonulásról:

📅 Dátum: 2024. október 5., 16:00 

📍 Helyszín: Liszt Ferenc tér (Király utcai oldal), ahonnan közösen vonulunk az Erzsébet térre.

További információk: https://www.facebook.com/events/1051927453129099/?ti=ls

A programváltozás jogát az időjárás függvényében a szervezők fenntartják.  

- bdpst24.hu

Check Also

Szabadság-szobor: Figyeld az eget október 11-én!

Valami történik a Szabadság-szoborral   Október második péntekén olyat láthatunk Budapesten, amire még nem volt …