Téli szünet szeptember 30-tól megtekinthető, kizárólag a SkyShowtime-on

  • A legjobb film kategóriában Oscar®-díjra jelölt
  • A Téli szünet újra összehozta a Sideways’ (Kerülőutak) rendezőjét, Alexander Payne-t és főszereplőjét, Paul Giamattit. Az 1970-ben játszódó karácsonyi történetben három magányos ember egy New England-i egyetemen reked a téli szünet idejére.
  • A filmet 2024-ben öt kategóriában jelölték Oscar®-díjra, és Da’Vine Joy Randolph el is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést.

A SkyShowtime bejelentette, hogy a díjnyertes sikerfilm, a Téli szünet szeptember 30-án érkezik a streamingplatformra.

Az elismert rendező, Alexander Payne alkotása, a Téli szünet, egy ellenszenves professzor (Paul Giamatti) mindennapjait mutatja be, akinek egy New England-i egyetemen kell maradnia a téli szünet idejére, hogy felügyelje azt a néhány diákot, akik nem tudják máshol tölteni az ünnepeket. Idővel különös kötelék szövődik közte és az egyik diák – a különc, de jó eszű bajkeverő között (akit a most debütáló Dominic Sessa alakít) – és az iskola főszakácsa között (Da’Vine Joy Randolph), akinek a fia nemrég esett el Vietnámban.

Giamatti az ókori történelmet oktató egyetemi segédprofesszort, Paul Hunhamet alakítja, akit sem a diákjai, sem a kollégái nem kedvelnek. A téli szünetre a Barton Akadémián reked, azokkal a diákokkal, akik nem tudnak hazamenni az ünnepekre. Ez a büntetése, amiért megbuktatott egy fontos diákot, akinek az apja nemrég tornatermet adományozott az iskolának. Egy karácsonyi csodának köszönhetően – az egyik diák apja meggondolja magát – a rakásnyi fiúból, akiket Hunham felügyelt volna, csak egy marad: Angus Tully, akit a most debütáló Dominic Sessa játszik. Angus egy éles eszű, de különc diák, aki igyekszik minél jobban kezelni családja bonyolult viszonyait. Szintén ottreked a Da’Vine Joy Randolph által alakított Mary Lamb, az iskola főszakácsa, akinek egyetlen gyermeke, a Bartonban nemrég végzett Curtis, elesett Vietnámban. A még mindig gyászoló Mary úgy dönt, hogy a Bartonban marad, mivel ez az iskola az utolsó hely, ahol a fiával együtt volt. A különös trió az üres iskolában különböző kalandokat és szerencsétlenségeket él át, és végül egyfajta családra találnak egymásban.

A Téli szünet című filmet az Oscar®-díjas Alexander Payne (Kerülőutak, Utódok) rendezte, forgatókönyvét pedig David Hemingson (Kitchen Confidential) írta. A film készítői Mark Johnson (Esőember), Totál szívás), az Emmy®-díjra jelölt Bill Block (Halloween) és Hemingson, vezető producerei Chris Stinson, Tom Williams, Andrew Golov és Thom Zadra. Vágó: Kevin Tent (Utódok), látványtervező: Warren Smith (Wendy és Lucy, A törvény nevében), jelmeztervező: Wendy Chuck (Schmidt története, Utódok), operatőr: az Emmy®-díjas Eigil Bryld (Erőszakik), zeneszerző: Mark Orton (Nebraska).

Honlap: www.skyshowtime.com/hu

- bdpst24.hu

Check Also

Kétmillió forinttal támogatja a Knorr-Bremse Budapest a Pesterzsébeti Mentőállomást

Már szinte hagyomány, hogy a vasúti fékrendszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Knorr-Bremse Budapest támogatja a …