Napfelkelte koncertséták a Soharózával

Napfelkeltébe vezető koncertsétákat tart a Soharóza kórus Budapest három közkedvelt kilátójánál. A pirkadatkor induló kirándulások idegenvezetője Grisnik Petra színművész, akinek meséihez a Soharóza énekesei teremtenek különleges zenei aláfestést. A Határtalan Nap túrák mindegyike frissítő kihívás és garantáltan egyedülálló koncertélmény kalandkeresőknek, természetbarátoknak és zenei izgalmakra vágyóknak egyaránt.

Kirándultatok már úgy, hogy minden lépteteket egy kórus hangjai kísérték? És úgy, hogy közben egy mesét hallgathattatok végig a napfelkeltéről? Mit szólnátok, ha a hangszőnyeg és mesemondás közepette egy csúcsra érve tényleg végignéznétek a Nap feljövetelét?

A Határtalan Nap koncertsétákon pontosan erre lehet számítani. A hajnali indulást vállalókat a Soharóza kórus tagjai és Grisnik Petra színművész kísérik végig egy-egy sokak által kedvelt túraútvonalon, közösen tapasztalva meg természetben kirándulás és a napfelkelte élményét. Rendhagyó sétáik így a klasszikus túrázás és a koncertperformansz keresztmetszetét képezik: van benne hangszőnyeg, változó környezet, ritmikus örömünnep, kórusmű és közös hegymenet – mind fizikai, mind lelki értelemben.

Videó – Határtalan Nap a Rókahegyen 2023.: 

 

Az előadók összesen 3 zenés túrára várják a kalandozni vágyókat az őszi időszakban: szeptember 28-án a Naplás-tó partját fedezik fel közösen, szeptember 29-én a Rókahegynek vágnak neki nagy lendülettel, október 12-én pedig a Hármashatár-hegy csúcsa lesz az úticél. Minden koncerttúra hajnalban, 5:30-kor indul egy megbeszélt találkozópontról, és a napfelkelte közös felfedezése után ugyanoda is tér vissza. A két és fél órás erdei séták ugyan nem nehezek, mégis fizikai határátlépést jelentenek a hallgatóságnak, ahogy a szintén velük haladó előadókkal tartják a lépést.

A kirándulásperformanszok fókuszában a határátlépések állnak, nemcsak fizikai, de lelki értelemben is. A határfeszegetés során dalok, mesék, beszélgetések bontakoznak ki, keretezve a látványos szabadtéri helyszínek bejárását, egyben elindítva a túrázókat egy belső utazáson is. A kalandvágyó nézők az énekek és játékok mentén gyorsan valódi résztvevőkké válnak, a magaslati pontig vezető úton közösséggé alakulva át, szinte törzsi mélységekben megtapasztalva a napfelkelte pillanatát.

A Soharóza Határtalan Nap kirándulása különleges kaland a főváros magaslataira – olyan utazás, amely több száz új utat nyithat mindenkiben. A sétakoncertek létrejöttét a Budapest Tuning ötletpályázaton keresztül a Budapest Brand támogatta.

HATÁRTALAN NAP koncertsorozat – rendhagyó városi séták a Soharózával és Grisnik Petrával

Szeptember 28. szombat 05:30 – Naplás-tó
▷ Részletek és jegyek: https://fb.me/e/4QTgkIt4i
Szeptember 29. vasárnap 05:30 – Rókahegy
▷ Részletek és jegyek: https://fb.me/e/7mJrmZDd4
Október 12. szombat 05:30 – Hármashatár-hegy
▷ Részletek és jegyek: https://fb.me/e/1ZJegbocQ

Idegenvezető: Grisnik Petra

Előadók: Belényi Barbara, Dorner Ottilia, Eörsi Sarolta, Kégl Lóránt, Kovács Boróka, Kozma Kriszta, Monostori Bálint, Nagy Kata, Sipos András, Sugár Zsófia, Tarczali Dorina, Varga Zsuzsa

Koncepció: Grisnik Petra, Halas Dóra, Spilák Zsuzsa

Művészeti vezető: Halas Dóra

Zenei segítők: Dorner Ottilia, Eörsi Sarolta

A sétakoncertek zenei vezetője: Dorner Ottilia

Produkciós vezető: Gáspár Anna

A koncerten elhangzó művek szerzői: Rubik Ernő Zoltán, Sáry László, Jaakko Mäntyjärvi, Ro Ogura.

Határtalan Nap sétakoncertek a Soharózával és Grisnik Petrával:

Elérhetőségek:

A Soharóza Facebook oldala: https://www.facebook.com/soharozachoir

A Soharóza Instagram oldala: https://www.instagram.com/soharoza/

Youtube-csatorna: https://www.youtube.com/@soharoza

A Soharóza honlapja: https://soharoza.hu/

Fotó: Soharóza

- bdpst24.hu

Check Also

New Yorkban és Torontóban is bemutatják a Baska magyarul beszél című dokumentumfilmet

A díjnyertes alkotást a hazai, a felvidéki és az erdélyi után az amerikai közönség is …