Kortárs képzőművészeti eseménnyel indul a december

  • ART WEEKEND BUDAPEST (AWB) – programajánló 

A tavalyi siker után 2024-ben advent első hétvégéjén ismét megrendezésre kerül az ART WEEKEND BUDAPEST (AWB), az év utolsó nagyszabású kortárs művészeti programsorozata. Az eseményre nem csak a képzőművészet szerelemeseit várják, hanem mindenkit – családokat, baráti társaságokat, sőt, vállalati közösségeket is, akik szeretnének az év végén egy emlékezetes, értéket adó, közös élményt. A november 29-december 1. közötti programsorozathoz már most 20 galéria és kiállítótér jelezte csatlakozását.

Advent első hétvégéjén az AWB-hez csatlakozó fővárosi kortárs galériák, alternatív kiállítóterek megnyitják kapuikat, és várják a művészet iránt nyitott közönséget – akár egyénileg, akár a szervezett galériatúrák résztvevőjeként. Péntektől vasárnapig naponta több művészeti séta indul, és az egyenként 1,5-2 órás túra alatt 3-4 egymáshoz közel elhelyezkedő galéria meglátogatására nyílik lehetőség, valamint számos izgalmas kísérőprogram is lesz: Mozgókép-est, panelbeszélgetés, és – nem csak fiataloknak szóló – edukációs program. 

Az idei Art Weekend Budapest központi témája a mozgás, a mozdulatok szerepe, kifejezőképessége és ereje képzőművészetben, teret kap a műalkotások készítésének folyamata és dinamikus mozgása, továbbá a nagyobb léptékű mozgás, az utazás és vándorlás, illetve a művészeti mobilitás kérdésköre is.

„Az AWB idei tematikája ismét a hétköznapi életünkből merít, hiszen körülöttünk minden mozgásban van, változik. A képzőművészet tolmácsolása segít a világ és az emberi reakciók megértésében, mert hatással lesz ránk, amikor egy-egy műalkotásban viszontlátjuk mozdulatainkat, érintéseinket, és azt, amit üzenünk, ahogy kommunikálunk ezekkel” – mondta el Őry Eszter, az esemény szervező ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség szakmai vezetője. 

Az AWB esemény tervezett programjáról folyamatosan frissülő információért látogasson el: https://www.artnesz.hu/art-weekend-budapest/

https://www.facebook.com/ArtWeekendBudapest/ 

https://www.instagram.com/art_weekend_budapest/ 

- bdpst24.hu

Check Also

OOI: közös kutatási projektek és fejlesztések indulhatnak

Magyar–orosz onkológiai együttműködés Az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár és Prof. …