Gulyás Michelle oldalán kutyák a budai várban

  • októberben ismét Dogs on the catwalk

Október 12-én egy teljes napig ismét a kutyáké lesz a főszerep. A Well-be day-jel egybekötött Dogs on the catwalk programsorozatot idén a budai várban található Aranybástya étterem és kávéházban rendezik meg, ahol az egésznapos közösségi sport-és jógaprogramok mellett a nap fénypontjaként örökbefogadható kiskutyák vonulnak a kifutón divattervezők és divattervezők kollekcióit bemutató modellekkel. Az esemény egyik nagykövete az olimpiai bajnok öttusázó Gulyás Michelle, aki az állatvilágból a lovak mellett a kutyákkal is szoros barátságot ápol.

Egy teljes nap a feltöltődés, a megújulás és az elegancia jegyében az egészség, a mentális jólét, a sport és az állatvédelem fókuszában jótékony célért. Mindez exkluzív budai panorámával, edzés- és sportprogramokkal, egészséges falatokkal, baráti kapcsolódásokkal, különleges, élménydús pillanatokkal fűszerezve október 12-én a Tudatos Nőkért Alapítvány szervezésében.

dr. Orosz Cintia /főszervező/ 

Ráadásul késő délután a Dogs on the catwalké lesz a főszerep, vagyis a tavalyi sikerre való tekintettel egy olyan fashion show-é, amely egyben egy örökbefogadási est is: a szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület örökbefogadható kiskutyái vonulnak a kifutón divattervezők kollekcióit bemutató modellekkel és ismert személy nagykövetekkel. A jegyeladás teljes bevételével a szentendrei menhely munkáját kívánják támogatni a szervezők, akiknek emellett céljuk, hogy szerető gazdit találjanak az árva kutyáknak, továbbá felhívják a figyelmet a felelős állattartásra. A show Mykonos stílusú lesz, amely mind a zenében, mind pedig így a vendégek dresscode-jában is megnyilvánul. 

A kezdeményezés 2018-ra nyúlik vissza, amikor dr. Orosz Cynthia vállalkozónő, műsorvezető, influenszer úgy érezte, hogy barátai segítségével valami olyat tudna létrehozni az állatvédelemhez kapcsolódó társadalmi felelősségvállalásban, amire eddig Magyarországon nem volt példa. Első támogatottjuk a Vigyél Haza Alapítvány volt, majd rövid szünetet követően 2023-ban fogalmazódott meg újra az igény, amikor az Ürömi Állatotthon volt a gyűjtés kedvezményezettje. Akkor 12 kutyának sikerült gazdát találni, a cél idén legalább ennyi. 

Kutyusok a kifutón

„Már a kezdetekkor celebek, barátok, sztárok, divattervezők egy személyként kapcsolódtak a jó ügyhöz, amely a közösségi élményen, a kapcsolódáson túl a világ jobbátételét szolgálja” – kezdte dr. Orosz Cynthia, a projekt megálmodója. „Már 2018-ban 200 ember gyűlt össze, azonos értékrendű emberek találkozhattak egy nemes ügy mentén, gyűjtöttünk a menhelynek, volt tombola is, teret adtunk az embereknek kapcsolódni egymáshoz. Olyan esemény jött létre, ahol a jókedv mellett a szeretet érvényesült” – tette hozzá az est szervezője.

A divatbemutatóval a gyűjtés mellett az örökbefogadás népszerűsítése, a felelős állattartás és az edukáció is cél, így a show előtt kerekasztalbeszélgetés várható. De az árva kutyák mellett legalább ennyire fontos az is, hogy a leendő gazdik is tudatosan figyeljenek magukra mind a külső, mind a belső megújulás jegyében.

„Vallom, hogy a menhelyre került kutyusok is értékesek, éppen ezért az esemény az örökbefogadás népszerűsítését segíti. Az állattartás nem játék, felelősen kell hozzáállnunk. Sok kérdés vetődik fel egy kutyával kapcsolatban, mint ahogy önmagunkkal is. Ami közös, az a tudatosság. Erről fog szólni az egész nap, egybekötve a Well-be day programokkal: a test, a lélek és a szellem teljességére szeretnénk hatni. Délelőtt és délután a mentális és fizikai jóllétet segítő programokból lehet válogatni. Ezen belül tervezzünk a színházteremben egy a tudatossággal kapcsolatos workshopot is. Késő délután pedig átadjuk magunkat az önfeledt szórakozásnak a gyönyörű budapesti panorámában, amelyben a kultúra és a divatvilág a társadalmi felelősségvállalással kapcsolódik. Miközben a kutyusok a kifutón vonulnak a modellekkel, a résztvevőknek lehetőség nyílik az örökbefogadási szándékuk megtételére. Ezzel az exkluzív élménnyel a célunk, hogy a kutyáknak olyan felületet biztosítsunk, ami segíti az örökbeadásukat. Bízunk benne, hogy legalább 6-8 árvácska gazdára talál, de igazán akkor lennék elégedett, ha túlszárnyalnánk a tavalyi 12 egymásra találást” – mondta az ismert korábbi műsorvezető.

 

Az eseményhez a Colorado Fashion, mint magyar márka is csatlakozott, akik különleges estélyi ruháik bemutatásával emelik az esemény színvonalát: 

„Számomra nagyon fontos az állatvédelem, így nem volt kérdés, hogy csatlakozzak a márkánkkal egy ilyen nemes eseményhez. Én magam is 12 mentett cica gazdája vagyok, az állatok szeretete pedig már gyermekkorom óta jelen van, hiszen édesapám állatorvos volt. Ezt a példát adom tovább a családomnak is, így a lányom, Forgács Laura is csatlakozik az eseményhez, aki francia desszert- különlegességeket fog készíteni. Az esemény az elegancia jegyében zajlik, így abszolút márkahűen, mi is ilyen ruhákkal készülünk – mondta Hegedűs Éva, a márka tulajdonosa. 

Október 12-én a programkínálatban megtalálható többek között az élő-kutya, robotkutya show, Dogs Yoga Tóth Viviennel és az örökbefogadható kiskutyákkal, Dog Dancing Show, Pilates és jóga, továbbá Schóbert Lara alakformáló órát tart és ismert személyek is felvonulnak kutyusokkal. Az esemény fővédnöke Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, egyik nagykövete pedig Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó. A napközbeni programok mindegyikére külön lehet jegyet vásárolni, de elérhetőek minden eseményre (Dogs on the catwalk) érvényes támogatói jegyek is. Részletek és jegytípusok az oneticket.hu oldalon találhatók.

Forrás: KARRIER MÁRKAMENEDZSMENT

- bdpst24.hu

Check Also

OOI: közös kutatási projektek és fejlesztések indulhatnak

Magyar–orosz onkológiai együttműködés Az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár és Prof. …