NAV: Titkos raktár az üzletben

Közel húszezer hamis játék került elő egy budapesti üzlet „titkos” raktárából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőreit a cégvezető sem tudta félrevezetni.

Az egyenruhások rutinellenőrzésre érkeztek egy fővárosi játékboltba. Az üzlet belsejében azonban egy zárt ajtó fogadta őket. A boltvezető azt a magyarázatot adta, hogy még ő maga sem tudja mit rejt a titokzatos, fehér ajtó a helyiség hátsó részében.

A pénzügyőröket nem lehet ilyen könnyen félrevezetni, alig néhány perc elteltével, a pénztárgép melletti polcon meg is találták a raktár kulcsát, ahol a polcok roskadásig voltak ismert márkajelzésű plüssökkel, különböző figurákkal és játékkonzolokkal.

A termékek megtalálásának körülményei, silány minősége és csomagolása arról árulkodott, hogy azok egytől egyig hamisak, amelyet a védjegyek jogosulti képviselői is alátámasztottak.

A rossz minőségű, játékhamisítványok a gazdaság szereplőinek okozott kár mellett a gyermekek egészségére is ártalmasak lehetnek.

A pénzügyőrök a közel húszezer darab, több mint ötvenmillió forintot érő jogsértő árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény, valamint szerzői vagy szerzői jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

- bdpst24.hu

Check Also

„A Liliomfi szerelmeslevél a színházhoz”

ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében mutatják be a Liliomfit a Vígszínházban Szigligeti Ede mindössze két délután …