Waberer’s: Elindult a verseny, ismét megválasztják az év női logisztikusát 

Még mindig jelentősen elmarad a nők aránya a férfiakétól a logisztikában, különösen a vezetői pozíciókban. A Waberer’s Csoport célja, hogy támogassa a női jelenlét növelését az ágazatban, ezért hozta létre a Navigátorvilág szaklappal együtt az Év Női Logisztikusa díjat. A díjra ajánlás útján idén is lehet pályázni október végéig, újdonság, hogy 2024-ben keresik az Év Fiatal Női Logisztikusát is. 

Idén is megválasztják az év női logisztikusát, a díjat hagyományteremtő jelleggel alapította 2023-ban a Waberer’s Csoport és a Navigátorvilág szakmai médium. A cél, hogy felhívják a figyelmet a nemek közötti egyenlőség fontosságára a logisztikai szektorban és új lehetőségeket nyissanak a tehetséges női vezetők előtt. 

A Gartner Inc. külföldi felmérése szerint a logisztika ugyanis még mindig férfiak által uralt iparág, a nők összképviselete az iparágban 39-41 százalék között mozgott, a vezetői szerepek esetében pedig még rosszabbak az eredmények: a vezetők mindössze 15 százaléka nő az iparágban. 

Nemcsak egy emberről szól

„Fontosnak tartjuk, hogy minél több nő legyen jelen a logisztikában, és egyre többen lássák meg a lehetőséget ebben az iparágban, hiszen rendkívül változatos munkákat fed le. A helyzet ugyan javul, de van még bőven tér fejlődésre, főleg, ha a vezetői beosztásokat nézzük. Emellett az ESG-s szempontokat nézve is kiemelten fontos kérdésről van szó” – mondta Tóth-Patai Krisztina, a Waberer’s Csoport ESG-ért felelős vezetője. 

A díjjal nemcsak az egyéni teljesítményeket ismerik el, hanem a női szakemberek támogatásában és a nemek közötti egyenlőség előmozdításában tett lépéseit is. A díjra a kimagasló képességekkel, sikeres karrierúttal rendelkező logisztikai szakembereket lehet jelölni, akik hatással vannak a helyi vagy a tágabban vett környezetükre is. Ennek fontos kritériuma a vállalkozás hazai vagy akár nemzetközi szinten mérhető eredményessége, a piaci jelenlét, a piac részére vagy egészére gyakorolt hatás. 

Az elismerést 2023-ban Szécsi Gabriella, a BI-KA Logisztika Kft. ügyvezetője nyerte el, a különdíjat pedig Unger Tímea, a Continental Magyarország logisztikai vezetője vehette át.

Indul az idei megmérettetés, különdíjjal jutalmazzák a fiatalokat

A díjra ezúttal is ajánlás útján lehet pályázni, az ajánlásokat pedig 2024. október 31-ig várják a szervezők. Az ajánlásnak tartalmaznia kell a jelölt szakmai pályafutását, elismeréseit, illetve azt, hogy milyen tulajdonságok vagy eredmények teszik kiemelkedővé a szakembert a logisztika világában. 

Idén újdonság, hogy keresik az Év Fiatal Női Logisztikusát is, a jelöltekből egy shortlistet a szakmai zsűri állít majd össze. A zsűriben Barna Zsolt, a Waberer’s elnök-vezérigazgatója és a Magyar Közúti Fuvarozók Egylete (MKFE) elnöke, a tavalyi nyertes Szécsi Gabriella, a BI-KA Logisztika Kft. ügyvezetője, dr. Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója és a Magyar Szállítmányozók Szövetség (MSZSZ) elnöke, Fülöp Zsolt, a Trans-Sped alapítója és a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) elnöke, valamint Bándy Zsolt, a Navigátorvilág kiadóvezetője vesz rész. 

Az Év Női Logisztikusa pályázatot pdf vagy word formátumban kérjük elküldeni egy jó minőségű, nagy felbontású fénykép kíséretében a marketing@waberers.com vagy a bandy@kozlekedesvilag.hu e-mail címre.

További információ a csatolt kiírásban.

www.waberers.com

- bdpst24.hu

Check Also

A bitcoin és az aranyhalak

A világ változik, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy az elsőként hallott információ alapján alkossunk …