Vakvezető kutyát nevel a Happy Gang sztárja

Nevelőszülő lett a Happy Gang sztárja. Vitamin mostantól Álommal, a labrador kölyökkel osztja meg otthonát, azonban csak rövid ideg. A kiskutya ugyanis nagy feladat előtt áll, egyéves korában megkezdődik a kiképzése, hogy vakvezető kutya lehessen.

„Álom másfél hónapja került hozzánk, jövő év áprilisig, egy éves koráig lesz velem, addig én vagyok a nevelőszülője. Akkor veszi át egy profi oktató, ugyanis vakvezető kutya válik majd belőle egy nap. A MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központtól került hozzám ideiglenesen. Nekem is van oktatói feladatom, kaptam nevelési útmutatót, hogy a vakvezető-tanuló kiskutyát mire kell felkészíteni, mire kell megtanítani. Nagyon okos, rendkívül gyorsan tanul, a harmadik nap szobatiszta lett. Ezekből a szép feladatokból a Mátkám is bőven kiveszi részét, ahogy a munkánk, időnk engedi úgy osszuk el egymás között. Rendszeresen beszélünk az oktatóval arról, hogyan haladunk, mi van a kutyussal” – mondta V1tamin.

„Hárman voltak tesók, egy zsemle, egy barna, egy fekete kölyök volt az alomban. Ezzel hatalmas álmom vált valóra, nagyon szerettem volna labradort. Tudom, hogy nagyon fáj majd, de fel vagyok készülve a búcsúra. Ez most több szempontból lecke számomra, hiszen nem volt kutyám 20 éves korom óta. Örömmel tölt el, hogy jó célt szolgálok vele, akkor is, ha borzasztóan hiányozni fog. Nagyon szeretem őt, fülig ér a szám, ha róla beszélek.

Nagyon nagy örömet okoz, egész nap mosolygok. Úgy gondoltam, hogyha ez jól sikerül Álommal, és jól teljesít a vizsgán, akkor újra belevetem magam ebbe a kalandba, egy másik kutyával is. Sajnos sok blöki megakad a rostán, kevés tudja teljesíteni a küldetését, hogy vakvezető lehessen, ezért fontos, hogy foglalkozzunk vele a kezdetektől fogva. Mindenhová viszem magammal, az edzőterembe és a következő fellépésemre is” – magyarázta az énekes.

Fotó: Bakó Beáta

- bdpst24.hu

Check Also

Nagymamája emlékének adózva úszta át a Balatont Járai Máté

A színész évek óta fontolgatta, hogy átússza a Balatont, amelyre idén, mindössze három alkalomnyi felkészülés …